#BFF14: Genieten bij When We Are Wild #BFF14: Genieten bij When We Are Wild

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Tiffany Peters

#BFF14: Genieten bij When We Are Wild

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Tiffany Peters ,

Het talent van het Friese When We are Wild is nationaal niet onopgemerkt gebleven. Zo is de band in 2013 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, begon 2014 met een optreden op Noorderslag en in tv-show De Wereld Draait Door en Coldplay tipte de band op hun website. Des te leuker om When We are Wild weer eens in Leeuwarden - op het Befrijdingsfestival - aan de slag te zien.

HET CONCERT:
When We Are Wild, Sena Talent Stage, maandag 5 mei 2014

DE ACT:
Hille Stellingwerf, oprichter van de band, begint in 2012 met het schrijven voor When We Are Wild. Om deze te kunnen opnemen in een studio werkt hij als vuilnisman en schoonmaker. Stellingwerf heeft een indrukwekkend, eigen stemgeluid, dat lijkt op een kruising tussen Ray Lamontagne en David Gray. 

HET NUMMER:
Where You’re From is het nummer dat veel indruk maakt. De muziek past vandaag erg mooi bij de setting: een podium op het water in een stadspark. Vooral de mooie stem van zanger Stellingwerf komt goed tot zijn recht tijdens dit nummer.

HET MOMENT:
Tijdens het laatste nummer, ‘Scuse Me, wordt het publiek echt enthousiast en is te zien hoe deze band alle aandacht krijgt door gewoon erg goed te spelen. Het geluid is mooi en vol en de band speelt strak. 

OOK OPMERKELIJK:
Op een gegeven moment ruilt bassist Bart Hooghiemstra zijn basgitaar in voor een trom en slaat lekker mee.

HET PUBLIEK:
Het publiek was duidelijk meer onder de indruk van When We Are Wild dan van de voorganger A Letter Home. Zanger Hille Stellingwerf weet zonder veel interactie toch de aandacht van het publiek te krijgen. Het publiek gaat niet compleet uit zijn dak, maar staat zichtbaar te genieten.

HET OORDEEL:
Wanneer je luistert naar de muziek van When We Are Wild, dan kun je je bijna niet voorstellen dat de band uit Friesland komt. De sound van de band is, zoals de heren dat op hun eigen website zeggen, een combinatie van Bon Iver en John Mayer. Het optreden in de Prinsentuin was meer dan geslaagd en de band verdient de volgende keer een groter podium.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland