#BFF14: Handsome Poets is gemaakt voor een groot publiek #BFF14: Handsome Poets is gemaakt voor een groot publiek

Feelgood show zonder muzikale verrassingen

, Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Tiffany Peters

#BFF14: Handsome Poets is gemaakt voor een groot publiek

Feelgood show zonder muzikale verrassingen

Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Tiffany Peters ,

Even voordat de Handsome Poets het podium beklimmen, is het Oldehoofsterkerkhof helemaal volgestroomd met een veelal jong publiek. In zeer korte tijd hebben de heren van Handsome Poets het voor elkaar gekregen tot de gevestigde orde van de Nederpop gerekend te worden. Vanaf de eerste klanken weten ze het publiek mee te krijgen in hun feelgood show. Deze band en z'n repertoire zijn gemaakt voor een groot publiek.

HET CONCERT:
Handsome Poets, Bevrijdingsfestival, ROC Friesepoort – Mainstage, maandag 5 mei

DE ACT:
Handsome Poets bestaat sinds 2009. In die vijf jaar krijgt de band veel aandacht: ze worden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, scoren hits met Dance (The War Is Over) en Sky On Fire en spelen op diverse grote festivals, waaronder Pinkpop en Lowlands. Daarnaast brengen ze twee albums uit die goed worden ontvangen door pers en publiek.

HET NUMMER:
Dance (The War Is Over). Het kan niet anders, dit moet vandaag hét nummer van Handsome Poets zijn. Het is een van de grootste hits van de band en bovendien het lied van Bevrijdingsdag 2014. Op alle bevrijdingsfestivals in het land wordt het gedraaid tijdens het 5voor5 moment en op alle radiostations komt het nummer voorbij.

HET MOMENT:
Tijdens het nummer Sky On Fire schiet een confetti-kanon duizenden papiersnippers met meningsuitingen uit over het publiek. Het levert een mooi effect op. Voor Handsome Poets aanleiding om hier een groots moment van te maken.

OOK OPMERKELIJK:
De Simple Minds-cover Don’t You Forget About Me. De band kondigt 'm aan als een nummer dat elke aanwezige dertiger binnen twee tellen meezingt, maar ook alle jeugdige bezoekers blijken deze 'Arbeidsvitaminen'-klassieker van haver tot gort te kennen. De band voert het nummer overigens prima uit en de cover misstaat niet in de set van de Handsome Poets.

HET PUBLIEK:
Het Oldehoofsterkerkhof is afgeladen. Een groot deel van het publiek zingt de teksten van de band letterlijk mee en springt en danst over het plein. Voor anderen is het even doorbijten totdat DeWolff komt.

HET OORDEEL:
Handsome Poets is een band die zichzelf graag op de voorgrond plaatst. Dit is niet altijd in het belang van de muziek; muzikaal gezien is het optreden niet heel spannend en zeker niet verrassend. De keuze voor een publiekstrekker als Handsome Poets op dit tijdstip van de dag is logisch. De band weet met zijn professioneel uitgevoerde show de menigte te bespelen, maar het optreden zal niet als hoogtepunt de boeken in gaan.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland