#BFF14: Douwe Bob weet met gemak het publiek te bespelen #BFF14: Douwe Bob weet met gemak het publiek te bespelen

Rasentertainer doet veel voor de aandacht van het publiek

, Tekst: Alwin Sinnema | Foto's: Femme von Steel - Tiffany Peters

#BFF14: Douwe Bob weet met gemak het publiek te bespelen

Rasentertainer doet veel voor de aandacht van het publiek

Tekst: Alwin Sinnema | Foto's: Femme von Steel - Tiffany Peters ,

Dit jaar is singer-songwriter Douwe Bob één van de ambassadeurs van de vrijheid. Naast Leeuwarden treedt hij dan ook op in vier andere steden, en heeft daarmee de luxe om per helikopter het land af te reizen. Je zou misschien verwachten dat hij zijn energie spaart of een tikkeltje vermoeid raakt op zo’n drukke dag, niks is minder waar. In Leeuwarden is daar althans weinig van te merken.

HET OPTREDEN:
Douwe Bob, Mainstage- ROC Friese Poort podium, maandag 5 mei 2014

DE ACT:
Douwe Bob won alweer twee jaar geleden de door Giel Beelen bedachte talentenjacht, De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Inmiddels heeft de Amsterdammer al flinke stappen gezet en dan te bedenken dat hij nog een hele carrière voor zich heeft. Volgens zijn ouders werd Douwe Bob geboren als artiest. Niet verwonderlijk: zijn moeder was rock ’n roll danseres en zijn vader kunstschilder en muzikant. Zeg maar gerust, hij is voor het muzikantenvak gemaakt.

HET NUMMER:
Een enkel nummer noemen doet Douwe Bob’s muzikale repertoire tekort. Zijn debuut album Born Into The Storm bestaat uit veel meer hoogstaande nummers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan  Multicoloured Angels, Blind Man’s Bluff en You Don't Have To Stay. Tijdens het optreden komen deze dan ook in een snel tempo en op catchy wijze voorbij, waar de Hammond orgel van Mathijs van Duijvenbode een grote rol bij speelt. 
 
HET MOMENT:

Het meest bijzondere moment van het optreden is toch wel een akoestische uitvoering van het speelse My Ice Cold Beer. Het is een serenade aan ijskoud bier, wat menig persoon tijdens een zonnige Bevrijdingsdag wel kan waarderen. 

OOK OPMERKELIJK:
Waar het wat rustigere nummer Stone Into the River eind vorig jaar tijdens Serious Request in Leeuwarden goed uitpakte, komt het tijdens het Befrijdingsfestival Fryslân niet helemaal uit de verf. Voor het publiek werken vooral de uptempo nummers dit keer en tijdens zo’n feestelijke dag is dat ook wel goed te begrijpen.  


HET PUBLIEK:
Een goed gevuld plein bij de Oldehove kun je bij Douwe Bob inmiddels wel verwachten. Maar het is toch wel een iets stugger publiek en wat diverser dan dat je zult tegenkomen op festivals. Dit beseft Douwe Bob wellicht dan ook en hij probeert alles om de aandacht vast te houden. Al mocht je niet van de muziek houden, het is al even vermakelijk om enkel naar hem te kijken. Het is een ware performer.  

HET OORDEEL:
Met een behoorlijk tempo weet Douwe Bob met ondersteuning van zijn zeskoppige band een mooie show neer te zetten. Het plezier spat van het gezicht van Douwe Bob, die van de eerste tot de laatste minuut blijft entertainen. Nog maar twee jaar bezig, maar nu al genoeg podium ervaring, waardoor het lijkt dat het allemaal vanzelf gaat. En dan is vier keer optreden op een dag, natuurlijk geen enkel probleem.

DE FOTO:
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland