#BFF14: Broken Brass Ensemble blaast het plein omver #BFF14: Broken Brass Ensemble blaast het plein omver

Achtkoppige band weet direct het publiek in te pakken

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Femme von Steel - Tiffany Peters

#BFF14: Broken Brass Ensemble blaast het plein omver

Achtkoppige band weet direct het publiek in te pakken

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Femme von Steel - Tiffany Peters ,

Broken Brass Ensemble: zeven koperblazers en eén drummer. De sound van de band is als basis de traditionele New Orleans brass, met invloeden vanuit de hiphop, balkan, funk en blues. Deze band doet het erg goed op de Nederlandse festivals waaronder Noorderzon, Noorderslag, Zwarte Cross en de Bevrijdingsfestivals. Zoals in Leeuwarden op het hoofdpodium.

HET CONCERT:
Broken Brass Ensemble, Mainstage - ROC Friese Poort podium, maandag 5 mei 2014

DE ACT:
Vanaf het moment dat het Broken Brass Ensemble het podium betreedt, zit de sfeer er al in. Het is een vrolijk genootschap en maakt dan ook vrolijke muziek. Naast dat de band erg goed staat de spelen zorgen ze ook voor interactie met het publiek, iedereen moet meeklappen. Tijdens het eerste nummer wordt al duidelijk dat de band enorm getalenteerd is, met als paradepaardje de trompettist, die fantastisch speelt.

HET NUMMER:
Elk nummer wat deze band speelt zorgt voor een feestje, maar coverhit Thrift Shop (van Macklemore & Ryan Lewis) maakt het meeste indruk op het publiek. Iedereen doet mee wanneer er gevraagd wordt om op de hurken te gaan.

HET MOMENT:
Dat het Broken Brass Ensemble eigenlijk geen zangers heeft maakt helemaal niets uit. Maar op een gegeven moment wagen de twee trombonespelers zich er toch even aan. Althans, ze zingen bijna niets en ook niet erg goed.

OOK OPMERKELIJK:
Zoals eerder genoemd is er niet of nauwelijks zang en is het leuk om te zien dat of de trompet of de saxofoon de zangstem vervangt. De band vangt het uitstekend op.

HET PUBLIEK:
Het plein staat behoorlijk vol en het publiek heeft er duidelijk zin in. Er wordt gedanst en gelachen en de sfeer is uitermate goed. De vrolijkheid die de band uitstraalt slaat volledig over naar het publiek, waardoor zelfs de meest serieuze mensen een glimlach op het gezicht krijgen.

HET OORDEEL:
Het Broken Brass Ensemble is de ideale sfeermaker voor op een festival en ze stellen ook hier niet teleur. Naast dat ze vrolijkheid uitstralen wordt al snel duidelijk dat deze jongens heel erg goed kunnen spelen, waardoor je niet het gevoel krijgt dat je naar een dweilorkest zit te kijken.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland