#BFF14: A Letter Home krijgt de Prinsentuin niet mee #BFF14: A Letter Home krijgt de Prinsentuin niet mee

Prima set, maar klik met het publiek blijft uit

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden

#BFF14: A Letter Home krijgt de Prinsentuin niet mee

Prima set, maar klik met het publiek blijft uit

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden ,

A Letter Home is een Nederlands/Zuid-Afrikaanse band die een mix maakt van pop en folk. De band is vooral bekend door hun vele optredens, onder andere als voorprogramma van Moke, Danny Vera en Ewert & The Two Dragons. In twee jaar tijd speelden de heren meer dan honderd shows. Tijdens het Befrijdingsfestival Fryslan mogen ze in een zonnige Prinsentuin laten zien wat ze in huis hebben.

HET CONCERT:
A Letter Home, Sena Talent Stage, Maandag 5 mei 2014

DE ACT:
Al tijdens het eerste nummer is te horen dat de band nog aardig jong is. Hier een daar zijn wat schoonheidsfoutjes op te merken en tijdens de Engelstalige nummers is soms een Nederlands accent te ontdekken. Het geluid is goed, maar misschien net iets te luid. De band lijkt wel enorm te genieten tijdens het spelen, maar heeft moeite om de volledige aandacht van het publiek te trekken.

HET NUMMER:
Het nummer dat het meest blijft hangen is I Made it Back. Een mooi gitaarnummer met een diepe tekst. Tijdens dit nummer houdt A Letter Home de aandacht van het publiek aardig vast, ondanks dat de band muziek maakt die je eigenlijk een paar keer moet horen voordat je het begrijpt of het je bij de keel grijpt.

OPMERKELIJK:
Al tijdens het eerste nummer begeeft de bekken van de drummer het, die blijkt niet goed te zijn vastgemaakt. Iedereen blijft echter gewoon stug door spelen. Op zo'n moment komt de "speel-tot-je-erbij-neervalt"-mentaliteit van de band goed van pas.

HET PUBLIEK:
Het publiek is streng. Niet iedereen lijkt de band te waarderen en er lopen zelfs mensen weg. Ook staat een gedeelte van het publiek lange tijd met de rug naar de band. A Letter Home heeft kennelijk geen vaste vriendenclub meegenomen, waardoor het enthousiasme lang uitblijft.

HET OORDEEL:
A Letter Home maakt mooie nummers met goede teksten, maar door gebrek aan interactie met het publiek ontstaat er geen klik en komen de muziek en de teksten tijdens deze show toch minder goed over.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland