#BFF14: Sterk optreden DIFF wordt lauw ontvangen #BFF14: Sterk optreden DIFF wordt lauw ontvangen

Zestal hoort thuis op het grote podium

, Tekst: Wybren Nauta | Foto's: Anna Span

#BFF14: Sterk optreden DIFF wordt lauw ontvangen

Zestal hoort thuis op het grote podium

Tekst: Wybren Nauta | Foto's: Anna Span ,

DIFF is al een tijdje geen onbekende naam meer in Leeuwarden. Maar ze willen er nu ook voor zorgen dat buiten de provinciegrenzen ook niemand meer om ze heen kan. Presentator D-A-A-N heeft er in elk geval alle vertrouwen in. Met een succesvol optreden in de HMH en nieuw materiaal op zak doen ze er alles aan om zich te bewijzen.

HET CONCERT:
DIFF, Mainstage - ROC Friese Poort podium, maandag 5 mei 2014 

DE ACT:
Met hun mix van folk, americana en bluesrock klinkt DIFF alsof ze regelrecht uit de midwest van Amerika komen in plaats van het koude noorden van Nederland. Ze hebben inmiddels een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd en staan altijd garant voor een feestje.

HET NUMMER:
Afsluiter Put My Life on the Line is nog steeds het hoogtepunt van de set van DIFF. Voornamelijk de extra blazers van het Broken Brass Ensemble geven het nummer wat extra verve en weten het grotendeels tamme publiek in beweging te krijgen.
 
HET MOMENT: 
Voor een band als deze zijn de vertrouwde nummers altijd het makkelijkst scoren; vandaar dat nieuw materiaal presenteren best uitdagend kan zijn. Gelukkig wordt het nieuwe nummer Rider of Love met enthousiasme ontvangen. Het nummer past goed binnen hun repertoire en biedt voor de trouwe fans vernieuwing in een verder bekende set.
 
OOK OPMERKELIJK: 
De band lijkt zich goed thuis te voelen op het grote podium. Hoewel het zestal wel de gezellige kroegsetting mist, lijkt hun muziek prima in staat om een groter publiek te bereiken. Toch slagen ze er niet in om het hele publiek te bereiken, ondanks een verder uitstekend optreden.  

HET PUBLIEK:
"Laat die band maar zitten, doe mij maar een DJ", hoor ik achter me, nog voor het optreden begint. De muziek van DIFF lijkt simpelweg niet aan iedereen besteed. Dit blijkt nog verder op het moment dat zanger Diff Rouw het publiek maant om mee te zingen, maar er voornamelijk stilte valt. Het publiek op het Oldehoofsterkerkhof is toch wat te divers om de aandacht continu vast te houden, los van de trouwe schare fans vooraan. Gaandeweg het optreden krijgen de mannen publiek wel steeds meer mee, maar pas bij het laatste nummer hebben ze de volledige aandacht. Dat is toch net wat te laat.

HET OORDEEL: 
DIFF lijkt inderdaad helemaal klaar te zijn voor meer. De band oogt zelfverzekerd op het grote podium en het nieuwe materiaal werkt even goed of zelfs beter dan de oude nummers in een live setting. Door een deels ongeïnteresseerd publiek boet het optreden toch aan sfeer in en dat is jammer. DIFF lijkt namelijk inderdaad klaar om Nederland te veroveren. 
 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland