3VOOR12/Friesland tipt... 3VOOR12/Friesland tipt...

Wat moet je zien op het Befrijdingsfestival Fryslân?

, Jan Paulus van der Meulen & Theo van der Veer

3VOOR12/Friesland tipt...

Wat moet je zien op het Befrijdingsfestival Fryslân?

Jan Paulus van der Meulen & Theo van der Veer ,

Er is veel te doen op muzikaal gebied in de Leeuwarder binnenstad op Bevrijdingsdag. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Onze medewerkers zetten hun tips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je eigenlijk écht gaan zien op het Befrijdingsfestival Fryslân? Check hier de tips van 3VOOR12/Friesland.

Flying Trashcans
(13.05 uur, Mainstage - ROC Friese Poort-podium)
De lokale helden Flying Trashcans mogen openen op het hoofdpodium. Het viertal maakt tijdloze, experimentele psychedelica die doet denken aan de vroege Pink Floyd. Met een kakelverse nieuwe single in de achterzak barst deze band van het zelfvertrouwen. In zeer korte tijd heeft dit jonge Leeuwarder kwartet een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd. Ga dit vooral zien op het Oldehoofsterkerkhof.

Beans & Fatback
(15.00 uur, Mainstage - ROC Friese Poort-podium)
De heren van Beans & Fatback zeggen beïnvloed te zijn door The Beatles, Elvis Presley, Amy Winehouse en The Black Keys. Een prima rijtje wat ons betreft. Maar ook zelf zijn ze geen misselijke gezelschap. Hun derde album, With Skin Attached, werd vorig jaar zeer goed ontvangen. De band maakt niet alleen goede platen, maar is live ook zeer de moeite waard. Dit bewezen ze afgelopen jaar al op Welcome to The Village, waar een spontaan feest ontstond tijdens hun optreden. Dat belooft wat voor het bevrijdingsfestival.

Douwe Bob
(17.25 uur, Mainstage - ROC Friese Poort-podium)
Het verhaal van Douwe Bob mag inmiddels bekend zijn. In 2012 won hij de door Giel Beelen bedachte talentenjacht, De beste singer-songwriter van Nederland, scoorde vervolgens een hit met You Don’t Have To Stay en ging op toer door Nederland langs louter uitverkochte zalen. Zo ook in Leeuwarden, waar hij ruim een week geleden in een uitverkocht Poppodium Romein stond. Dit jaar is Douwe Bob Ambassadeur van de Vrijheid. Dit bekend dat hij per helikopter vier bevrijdingsfestivals gaat bezoeken en optreden. Halverwege de middag doet hij Leeuwarden aan. Naar alle waarschijnlijkheid zal het Oldehoofsterkerkhof dan goed bezet zijn. En terecht!

DIFF
(14.00 uur, Noardewynpodium / 19.00 uur, Mainstage - ROC Friese Poort-podium)
De heren van DIFF timmeren bijna onopgemerkt aardig aan de weg. Er wordt gewerkt aan een nieuwe plaat en onlangs stonden de mannen in het naprogramma van De Dijk in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Hiermee genereerden ze veel aandacht en een definitieve doorbraak ligt in het verschiet. Vanmiddag zullen ze er alles aan doen om het Leeuwarder publiek opnieuw aan hun voeten te krijgen. Ga er gerust van uit dat dit gaat lukken met hun aanstekelijke en opzwepende mix van folk en country-blues.

DeWolff
(22.15 uur, Mainstage - ROC Friese Poort-podium)
Het trio DeWolff is één van de blikvangers van het Befrijdingsfestival Fryslân. De Limburgers mogen afsluiten op het hoofdpodium. De heren hebben inmiddels drie platen uitgebracht en zijn met hun psychedelische bluesrock een graag geziene gast op de Nederlandse poppodia en festivals. Zo speelden de mannen in 2010, min of meer in hun achtertuin, de sterren van de hemel op Pinkpop. In Leeuwarden kunnen we minstens zo’n spetterende show verwachten. DeWolff is bovenal een fantastische liveband!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland