#WTTV: WOLVON sluit Blessum hard en galmend af

Half uur vol stuwende noise en stevige feedback

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Jort Klarenbeek ,

Op de zondag staat Blessum in het teken van undergroundlabel Subroutine Records. WOLVON heeft de eer deze af te sluiten en doet waar het goed in is. De Groningers spelen stuwende songs, stuk voor stuk voorzien van een sterke groove en galm tot de macht 3. Clean komt duidelijk niet in het woordenboek van WOLVON voor.

CONCERT:
WOLVON, Welcome to The Village, Blessum, zondag 28 juli

MUZIEK:
Ze zijn maar met z’n drieën: Ike, Ruben en Bram uit Groningen. Samen vormen ze WOLVON en maken ze harde, gruizige noiserock. Deze quote van zanger Ike uit een eerder interview zegt eigenlijk alles: “We willen gewoon leuke popliedjes maken maar ik denk dat ik de verkeerde distortion heb gekocht.” Vanuit de undergroundscene hebben de mannen al een behoorlijke live-reputatie opgebouwd. Zo worden ze al bijna gezien als huisband in Vera en is debuutalbum folds. goed ontvangen. De plaat staat vol met rammelende rocksongs en ruige droomnoisepop. 

PLUS:
De band is iets vertraagd maar een paar minuten later is het moment dan toch aangebroken en kan het gebeuk beginnen. De feedback van de monitoren vormen eigenlijk een vierde bandlid. WOLVON kleurt precies buiten de lijntjes van de reguliere rock en is daardoor heerlijk onvoorspelbaar. Dit is vuige, harde rammelrock wat op een festival als Welcome to The Village een welkome toevoeging op het programma vormt.
MIN:
WOLVON weet niet iedereen te boeien. De bezoekers reageren wat lauw, al kan het een en ander ook met brakheid van de festivalzondag te maken hebben. Het drietal weet echter wel het publiek binnen Blessum te houden. Op het einde worden alle aanwezige Groningers bedankt, “Maar Friesland is ook te gek hoor, tjezus!”
 
CONCLUSIE:
WOLVON gaat niet voor de schoonheidsprijs maar wil hier gewoon lekker veel lawaai maken. En daar slagen ze met verve in. Eigenlijk is dit de tegenhanger van dreampop: nachtmerrierock.
 
CIJFER:

7-