#WTTV: Tall Ships zinken na technische crash #WTTV: Tall Ships zinken na technische crash

Band herpakt net niet het startniveau

, Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Jort Klarenbeek

#WTTV: Tall Ships zinken na technische crash

Band herpakt net niet het startniveau

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Jort Klarenbeek ,

Tall Ships is hier met slechts een missie gekomen: knallen. De Britse indiemathrockers staan te popelen zich te laten zien, maar worden in de steek gelaten door de techniek.

CONCERT:
Tall Ships, Welcome to The Village, Grootegast, vrijdag 26 juli

MUZIEK:

Tall Ships is een indierockband met vele invloeden. Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door Sigur Rós en Battles, maar ook Kasabian en Bastille komen lichtjes om de hoek kijken. Met zowel instrumentale delen als meezing- en klapmomenten is Tall Ships een interessante verschijning. Na hun vorige album Everything Touching lieten ze de mathrock iets achter zich en gingen ze op zoek naar een wat zwaardere, hardere vorm van britrock. Weg uit hometown Falmouth, op naar Brighton. Tall Ships is niet de eerste, maar zal ook zeker niet de laatste band zijn die vanuit Engeland de overstap maakt naar succes aan de andere kant van de zee.

PLUS:
Tall Ships knalt er met instanthit T=0 vol in. Het vlammende begin doet verlangen naar meer en de tent loopt steeds voller. Een opzwellend gitaargeluid met hier en daar wat elektronische folkinvloeden; de band is hier flink aan het knallen. Lekker.

MIN:
De Crash. We kunnen er niet omheen: ongeveer halverwege de set is er een harde pieptoon te horen en snelt de halve band zich naar de monitoren. Voor het publiek is niet echt duidelijk wat er fout ging. De bassist probeert de boel nog te redden met een grapje: “That’s what happens when you’re using computers”. Wat volgt zijn tien awkward minuten die de dynamiek volledig uit de set halen. Het publiek mort, raakt afgeleid, maar blijft over het algemeen wel staan. De band speelt nog vijf nummers, maar neemt pas bij de afsluiter een beetje muzikale wraak.

CONCLUSIE:
Jammer: hier had meer in gezeten. De band baalt zelf ook zienderogen van het technisch mankement en biedt terecht meermaals hun excuses aan.

CIJFER:
6.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland