#WTTV: Vriendenband Sklero maakt veel nieuwe vrienden #WTTV: Vriendenband Sklero maakt veel nieuwe vrienden

Leeuwarders zetten ijzersterke show neer

, Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Niels Lahuis

#WTTV: Vriendenband Sklero maakt veel nieuwe vrienden

Leeuwarders zetten ijzersterke show neer

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Niels Lahuis ,

Voor aanvang hangen er al redelijk wat plukjes mensen in en om de grasveldjes voor het Ravenswoudpodium. Zo blijkt Sklero niet alleen een vriendenband, maar ook een band met veel vrienden. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het podium aan het water en laten zich bezweren door de warme klanken van een van de meest veelbelovende bands van Friesland.

CONCERT:
Sklero, Welcome to The Village, Ravenswoud, vrijdag 26 juli

MUZIEK:
Sklero, ooit als grap opgericht door Ico Balt (songwriter/toetsen) en Edward van der Velde (zang/gitaar) is een grote en sfeervolle vriendenband. Na jaren in de oefenruimte – de band neemt graag haar tijd voor grootse dingen – beginnen we nu steeds meer van Sklero te zien. Melodieuze muzikale landschappen die doen denken aan een ijzersterke mix van Florence + the Machine en The Decemberists. Zo ongeveer van pop, via tribal en folk/noise naar indie.

PLUS:
De acht vrienden staan als een huis. Zangeres Hiltje Andringa is volledig in haar element en zingt haar uithalen ijzersterk. Ook de intrigerende zang van Edward draagt bij aan het mooie, warme geluid. De band heeft ruim drie jaar in de oefenruimte gezeten en dat hoor je er aan af. Sklero heeft de zaken tot in de puntjes voor elkaar en maakt diepe indruk. Een tribal/indieband met een net-niet-te-hoog hippiegehalte: zweverig met zestien voeten op de grond.

MIN:
De band was misschien nog beter tot zijn recht gekomen bij zonsondergang. Aanvankelijk leek het Ravenswoudpodium te klein voor zo’n groot gezelschap, maar het bleek een knusse uitstraling te geven. Oh, en het stemmen van de banjo duurde wat lang; maar dat is zoeken naar excuses.

CONCLUSIE:
Zo had Florence and the Machine geklonken als ze uit IJsland kwamen.

CIJFER: 
8.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland