#WTTV: Golf van sfeer bij Oscar and the Wolf #WTTV: Golf van sfeer bij Oscar and the Wolf

Harder dan verwacht, maar blijft subtiel

, Tekst: Wouter Hoogland | Foto's: Jort Klarenbeek

#WTTV: Golf van sfeer bij Oscar and the Wolf

Harder dan verwacht, maar blijft subtiel

Tekst: Wouter Hoogland | Foto's: Jort Klarenbeek ,

Met Oscar and the Wolf heeft Welcome to The Village een rijzende ster in handen. Het debuutalbum vol met dromerige folknummers beloofde al een goed optreden, maar met een stevige set verrast de band op aangename wijze.

CONCERT:
Oscar and the Wolf, Welcome to The Village, Grootegast, vrijdag 26 juli 

MUZIEK:
Oscar en zijn roedel maken al flink wat naam met hun debuutalbum. De Vlamingen werden al flink opgehemeld door OOR na hun optreden op Eurosonic, en de band zal later dit jaar nog op Pukkelpop staan. Hun sfeerrijke nummers brengt op Welcome to The Village ook al een flinke stroom mensen naar de tent, die op hun beurt een flinke golf van hoogstaande indiefolk/pop over zich heen krijgen. 

PLUS:
De band is duidelijk blij om hier te zijn: met name de bassist lijkt met volle teugen te genieten, aan zijn (bijna) constante brede lach te zien. Dat de band een stuk harder speelt live dan op de plaat is een verrassing. Dit lijkt vooral aan de drummer te danken te zijn, aangezien die een stuk harder slaat dan het genre eigenlijk toelaat. Dit gaat echter niet ten koste van de muziek. De sfeer die het album oproept wordt vooral in het begin van de set goed vertaald naar het podium door middel van de ijzersterke harmonieën, verrassende ritmewisselingen en sterke opbouwen. De band blijft de gehele set boeien, ondanks het geringe contact met het publiek. De schrik slaat even toe als de zanger de boel “wat dansbaarder” belooft te maken, maar ook het hardere deel van de set zit vol met subtiele partijen, en aan sfeer wordt niets ingeboet. De hooggespannen verwachtingen worden moeiteloos waargemaakt. 

MIN:
Zoals bij zoveel acts lijkt de goeie ouwe electrotechniek weer eens roet in het eten te gooien. Terwijl het geluid voor het publiek perfect klinkt, lijken de bandleden bedolven te worden door het geluid uit hun monitoren. Na talloze instructies aan de geluidsman lijkt het dan eindelijk goed te zijn, maar dan is het al te laat om een goeie connectie met het publiek op te bouwen. Desalniettemin is er qua muziek niet veel van te merken in de tent.

CONCLUSIE:
Oscar and the Wolf zetten hier een nagenoeg perfecte set neer. Hoe hard ze ook over het publiek heen blazen, de subtiliteit blijft erin, en de sfeer blijft constant op een toppunt.

CIJFER: 
8+
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland