#WTTV: Buffalo Roam werkt zichzelf vakkundig in het zweet #WTTV: Buffalo Roam werkt zichzelf vakkundig in het zweet

Leeuwarders rocken Village wakker

, Tekst: Martin van der Meer

#WTTV: Buffalo Roam werkt zichzelf vakkundig in het zweet

Leeuwarders rocken Village wakker

Tekst: Martin van der Meer ,

Het is nog vroeg, maar toch toont het aanwezige publiek veel waardering voor de lokale helden van Buffalo Roam in Grootegast. Wanneer de tent langzaam iets voller stroomt, gaat de stevige stonerrock steeds beter lopen. Lekker ruig, maar wel binnen de lijntjes van sterke rock 'n roll.

CONCERT:
Buffalo Roam, Welcome to The Village, Grootegast, zaterdag 27 juli

MUZIEK:
Dreunende riffs, beukende drums, snoeiharde stoner en pakkende zang. Buffalo Roam is een rijzende ster in het Friese muzieklandschap. Vier ervaren gasten die uit de as van gestopte bands als New Killer Stars en The Lucky Bastards een stevig nieuw geluid neerzetten. Een debuutalbum ligt nog altijd in de planning, maar Buffalo Roam richt zich eerst vooral op veel spelen en de release van de onlangs verschenen EP.

PLUS:
Buffalo Roam heeft de zaken goed voor elkaar. De vier bandleden spelen vol enthousiastme en zijn zichtbaar blij om hier te spelen. Erwin, Dirk Bouke, Eric en Sytse voelen elkaar goed aan, hebben een prettige onderlinge chemie en leveren samen een muzikale aardbeving. Single Can't Get No Higher heeft veel potentie: een catchy riff gepaard met een prima meeschreeuwbaar refrein.

MIN:
De band had meer publiek verdiend en is nét iets te vroeg geprogrammeerd. Halverwege de set zakt het niveau iets in en zijn de liedjes wat braver. Buffalo Roam lijkt het door te hebben en redt het momentum door wat te geinen met het publiek.
 
CONCLUSIE:
De band is lekker op elkaar ingespeeld, wat resulteert in een set met sterke nummers en een goed geluid. De nummers over drugs blinken uit, wat voor een stonerband als Buffalo Roam natuurlijk niet bijster verrassend is.
 
CIJFER: 

7,5  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland