#WTTV: …Trail of Dead zijn crowdpleasers van weinig woorden #WTTV: …Trail of Dead zijn crowdpleasers van weinig woorden

Het codewoord van de Amerikanen is “HARD”

, Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Niels Lahuis

#WTTV: …Trail of Dead zijn crowdpleasers van weinig woorden

Het codewoord van de Amerikanen is “HARD”

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Niels Lahuis ,

Een van de hardste bands op het festival is zonder meer …And You Will Know Us By The Trail Of Dead. De band geeft het publiek precies wat het wil: dreunende riffs worden de tent in gepompt met een overdosis energie. Welcome to the Village houdt ontzettend van deze heavy stonerrock. En ja, je mag ze ‘Trail of Dead’ noemen.

CONCERT:
…And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Welcome to The Village, Grootegast, vrijdag 26 juli

MUZIEK:
De prijs voor langste bandnaam op WTTV gaat naar …And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Het viertal uit Texas staat bekend om energieke liveshows waarbij meerdere instrumenten in de afgelopen twintig jaar het leven hebben gelaten. De muziek die de band maakt is dan ook niet geschikt voor de gemiddelde schoonmoeder. Alternative met de A van Agressief, gemixt met een flinke dosis harde stonerrock.

PLUS:
Het is allemaal niet zo ingewikkeld: “This next song is called Fuck Yeah!” – en de moshpit barst meteen los. …Trail of Dead zet hier sterke, straightforward oordopjesrock neer. De knikkende hoofden in het publiek veranderen vooral vooraan in fanatieke headbangers. Er gaan steeds meer handen de lucht in en het enthousiaste publiek schreeuwt om meer. De band is pas klaar als het écht niet meer harder kan.

MIN:
Af en toe gaat het echter iets té hard. De zanger is niet altijd goed te verstaan en gedurende de set gaan de nummers steeds meer op elkaar lijken. De fans geven hier gelukkig vrij weinig om.

CONCLUSIE:
…Trail of Dead is een prima boeking: de band en het publiek geven veel energie en het kan beide partijen niet hard genoeg gaan. De we-want-more’s zijn na het snoeiharde slot dan ook welgemeend.

CIJFER:
8-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland