Voetjes van de vloer met Mr. Wallace Voetjes van de vloer met Mr. Wallace

Enthousiasme spat van het podium in Iduna

, Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Bouke Stienstra

Voetjes van de vloer met Mr. Wallace

Enthousiasme spat van het podium in Iduna

Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Bouke Stienstra ,

Na een korte zomerstop is Poppodium Iduna klaar voor een nieuw seizoen bomvol muziek. Nou ja, klaar... Er staat nog wel een grote verbouwing op stapel, maar de optredens gaan gewoon door. Zo ook de show van Mr. Wallace. De band stond afgelopen zomer nog op Welcome to the Village en gaat als een malle. Voor de maand september is de touragenda goed gevuld en ondertussen wordt er gewerkt aan nieuw materiaal.

Na een energieke warming-up van The Sketchers zit de sfeer er meteen lekker in. Niet vreemd, want deze band uit Leeuwarden speelt duidelijk met veel plezier en is niet vies van een feestje. Er wordt al enthousiast gedanst terwijl de hoofdact nog geen seconde gespeeld heeft. Een goed begin van de avond.


Dan de hoofdact, Mr. Wallace. Opmerkelijke naam, want wie is nu eigenlijk Mr. Wallace? Zangeres Renske vertelde in een eerder interview met 3VOOR12/Groningen: “Mr. Wallace is het achtste bandlid dat je nooit ziet, een ouwe rastaman die in de coulissen jointjes draait voor iedereen!" Dat klinkt veelbelovend.

De band zet vrolijk in met het eerste nummer, waarbij de trompet nog niet volledig tot zijn recht komt. Na een snelle actie van de geluidsman is dit gauw verholpen en krijgt de nieuwe trompettist ‘To Bi’ de kans om zich van zijn beste kant te laten zien. En dat lukt, onder meer met een verpletterende solo. Ook drummer Anton bewijst dat hij niet van slag te krijgen is, zelfs niet door een weigerende hi-hat. Dankzij een wissel met de drummer van The Sketchers speelt ook hij weer strak en kan de show echt goed beginnen.

Halverwege de avond wordt de voltallige band, inclusief de relatief nieuwe bassist Bart van Nunen en trompettist Tobias Krüger, aan het publiek voorgesteld. Dit gaat gepaard met een paar meesterlijke solo’s, waarmee de bandleden nog maar weer een keer bewijzen waarom ze zo succesvol zijn. Nog geen drie jaar na de start is de band twee EP's, vele prijzen en heel veel poppodia verder. En terecht, want wat een energie heeft deze groep: geen van de muzikanten staat ook maar een seconde stil en toch klinkt de muziek altijd strak – op een paar lachbuien van zangeres Renske na, maar dat is ook eigenlijk helemaal niet vervelend. Het enthousiasme spat van het podium af en neemt het hele publiek in beslag.

De laatste EP, Rudies & Rockers, is vorig jaar verschenen. Je merkt dat de band volwassen wordt en steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. Zowel het nieuwe werk als nummers van de eerste EP Ska Love worden in Iduna zeer goed ontvangen. Een aantal trouwe skankers zingt uit volle borst mee. Herkenbare riedeltjes, gevoelige ballads en een flinke dosis up-tempo ska; niemand staat stil bij zoveel enthousiasme.


Op dit moment werkt Mr. Wallace aan een nieuw album, iets om naar uit te kijken. Tot die tijd verzorgt de band gelukkig nog genoeg optredens om lekker bij te skanken.

Gezien: Mr. Wallace + The Sketchers
Waar: Poppodium Iduna, Drachten
Wanneer: vrijdag 13 september 2013
Opkomst: redelijk
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland