DJ-talent De Sluwe Vos is klaar voor Nokturné DJ-talent De Sluwe Vos is klaar voor Nokturné

“Ik wil met mijn ideeën en tracks wat toevoegen aan de huidige house en techno”

, Jolien Eijsink

DJ-talent De Sluwe Vos is klaar voor Nokturné

“Ik wil met mijn ideeën en tracks wat toevoegen aan de huidige house en techno”

Jolien Eijsink ,

Hij is door Veronica eens voorgesteld als “sloom en langzaam”, maar er is geen DJ die met meer energie achter de draaitafel staat dan De Sluwe Vos. Geef hem eens ongelijk. De jonge Robert Vosmeijer wist al shows te regelen op Welcome To The Future festival, maandelijkse optredens in Engeland, plus een onbedoelde performance op Sziget. En 21 september mag hij Nokturné aan zijn lijstje toevoegen. Daar zou elke DJ toch vanuit zijn dak gaan?

Hij is druk in de weer met het maken van enkele kaastosti’s, maar gelukkig heeft Robert genoeg concentratie over om ons tussendoor uitgebreid te vertellen over zijn nu al zeer geslaagde DJ-carrière. Een muziekcarrière die niet uitsluitend begon met het luisteren naar house en techno, maar te danken is aan gele animatievriend Spongebob. Robert begon namelijk al op jonge leeftijd met het maken van muziek en wel op de klarinet. Waarom? “Ik wilde net zo zijn als Octo, de klarinet-spelende buurman van Spongebob”, legt Robert uit. Helaas verloor die wens het in zijn pubertijd toch van de drang om naar house en techno te luisteren. Hij kreeg een techno-cd van zijn leraar en werd op slag verliefd op de dynamische muziekstijl.

Nuchtere missies
Het eerste echte succes voor De Sluwe Vos ontstond naar aanleiding van een creatieve edit van Craig David. Robert zette de track online en voor hij het wist, werd het in Engeland gedownload en vroegen ze De Sluwe Vos om daar te komen optreden. Klinkt veelbelovend, al is het nooit Roberts plan geweest om door te breken. “Het is niet mijn missie om het te gaan maken. Ik wil met mijn ideeën en tracks gewoon wat toevoegen aan de huidige house en techno”, legt Robert nuchter uit. 
 
Nuchter of niet, die instelling bracht hem en zijn draaicapaciteiten inmiddels al naar Leeds, Manchester, Londen, Birmingham en zelfs Sziget. Al was dat laatste niet bepaald gepland. Onderweg naar Sziget festival, voor een week losgaan met zijn vrienden, werd Robert gebeld door een kennis van hem die tijdens het festival zou draaien. Helaas voor haar, maar gelukkig voor Robert speelde rockband 30 Seconds To Mars precies tijdens haar set en doneerde ze haar podiumplekje aan Robert. 

Guilty pleasure
Alle behaalde succes hebben er ook toe geleid dat De Sluwe Vos altijd bezig is zijn publiek te verrassen met nieuwe en aparte tunes. De inspiratie haalt hij uiteraard uit techno, maar ook uit een andere, verrassende hoek. “Mijn guilty pleasure is R&B. Vooral The Weeknd vind ik super tof. Sommige geluiden die ik hoor, probeer ik vervolgens zelf na te maken. Ik ben echt een nerd wat dat betreft, maar uiteindelijk verras ik mezelf altijd weer met het resultaat.”
Geen vinyl-ridder
Zaterdag 21 september mag De Sluwe Vos zijn kunstjes laten zien tijdens Nokturné in Club Hemingway. Toevallig valt die datum samen met de uitgave van zijn nieuwe EP, de eerste die via zijn label Soulfood wordt uitgebracht en zeer bewust op vinyl wordt gemaakt. “Ik ben geen vinyl-ridder, maar het betekent veel voor mij als een label ook de moeite neemt om mijn muziek op vinyl uit te brengen. Ik steek er veel moeite in, dan wil ik dat een label ook moeite in mij steekt”, legt Robert uit. 

---
Check voor meer informatie over het optreden van De Sluwe Vos op Nokturné vooral de Facebook-pagina van Nokturné. Kaarten zijn verkrijgbaar voor maar €5,- per stuk en staan garant voor een wilde avond in Club Hemingway.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland