The Opposites zijn kapitein op het schip dat Romein heet The Opposites zijn kapitein op het schip dat Romein heet

Publiek compleet uit z'n dak bij Noord-Hollands hiphopduo

, Tekst: Jan Paulus van der Meulen | Foto's: Dirk van der Vaart

The Opposites zijn kapitein op het schip dat Romein heet

Publiek compleet uit z'n dak bij Noord-Hollands hiphopduo

Tekst: Jan Paulus van der Meulen | Foto's: Dirk van der Vaart ,

Toch knap, als groep een overkoepelend en herkenbaar geluid creëren in meerdere genres. The Opposites doet het gewoon. Of het nou lompe hiphop is, hardcore of zelfs een cover van Doe Maar. Alles slaat aan. Ze zijn niet meer Begin Twintig, zoals hun vorige album uit 2007 heette, maar met de nieuwe plaat Slapeloze nachten gaan ze nog steeds even hard. 'En vanavond in Romein zijn we toch niet gekomen om een dansje te doen?', schreeuwt Willem door de zaal. Of misschien toch wel? Nou ja, eigenlijk bepalen ze dat zelf wel!

Het met dj's gevulde voorprogramma is kort maar krachtig en zegt veel over de show die gaat komen. De een-tweetjes met het publiek zijn niet aan te slepen en er wordt een mengelmoes van hiphop, dubstep en hardstyle gedraaid, De MC geeft steeds een voorzet en het publiek kopt deze welwillend in: iets wat The Opposites later op de avond helemaal perfect uitvoert.

Neem nou hun nieuwe album met alleen al de dansvloervullers als Hey DJ, Thunder, Slapeloze Nachten en Sukkel Voor De Liefde. Voor elk nummer hadden de heren een ander 'dansje'. 'Nu gaan we op de allerlelijkste manier dansen!', brult Twan bij het nummer Hey DJ. Ja, het entertainmentgehalte is hoog bij de heren, maar wel op zo’n manier gebracht dat het niet vervelend wordt. Eigenlijk is het gewoon heel vermakelijk en het publiek doet graag mee. The Opposites zijn de kapitein op het schip dat Romein heet. 'Maak ‘m open!', is het volgende commando van Twan en er ontstaan twee groepen met een grote leegte in het midden van de zaal: ook een wall of death doet het goed, precies op het moment dat het nummer Warp van The Bloody Beetroots erin knalt.

Veel zweterige en ontblote boven lijven zijn er na zo’n half uur spelen, zowel in het publiek als op het podium. Een podium dat simpel is aangekleed met minimale lichten maar met maximaal resultaat. Twee grote lasers links en rechts op het podium doen het meeste werk, gecompleteerd door een discobol in schedelvorm aan het plafond. 

Even een klein moment van rust pakken de heren met Sukkel Voor De Liefde, waarna ook ouder werk als Dom, Lomp en Famous en Me Nikes voorbij komen. De oudere nummers combineren goed met de nieuwe plaat en de opbouw van de show is goed. The Opposites start rustig met Droom, Denk, Doe en eindigt met een lange versie van Thunder, waarbij iedereen nog een keer uit elkaar moet 'om er één grote teringbende van te maken'. Een grote circlepit ontstaat bij de eerste klanken van die hit. Ook mag een dame op het podium weer 'een zo lelijk mogelijk dansje' opvoeren, wat het publiek na moet doen. Ja, Romein eet uit de hand van The Opposites.

'Jullie moeten even de andere kant op kijken, zodat wij een foto van jullie achterkant kunnen nemen'. En iedereen draait zich om. De rollen zijn duidelijk, The Opposites zegt en het publiek doet. Maar is dit erg? Nee zeker niet, de show is energiek en de hits volgen elkaar in rap tempo op. En de gekke dansjes van de The Opposites werken overal, ook hier in Romein.


---
Gezien: The Opposites
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Opkomst: Uitverkocht 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland