STANTON stopt per direct STANTON stopt per direct

Leeuwarder rockformatie houdt het na vijf jaar voor gezien

, Niels Lahuis

STANTON stopt per direct

Leeuwarder rockformatie houdt het na vijf jaar voor gezien

Niels Lahuis ,

De Leeuwarder rockformatie STANTON heeft besloten om per direct te stoppen. Na vijf jaar spelen vinden Simon Schoon, Peter Jansen, Jolmer Abelskamp en Jan Grau het genoeg geweest. STANTON speelde de afgelopen jaren meer dan 90 optredens, onder andere in het voorprogramma van bands als Peter Pan Speedrock en Red Fang. De vier mannen gaan zich nu richten op andere projecten.

Leeuwarder rockband STANTON houdt per direct op met bestaan. Na vijf jaar spelen vindt de band het genoeg geweest en zal het niet meer op de bühne staan. "We hebben geen ruzie en zijn nog steeds vrienden van elkaar", aldus gitarist en oprichter Simon Schoon. "De koek is op, tijd om eens wat anders te gaan doen." De keuze om te stoppen is opmerkelijk te noemen. Er lagen nog genoeg plannen op tafel, waaronder een volledig album en een tournee.

STANTON werd in 2008 opgericht door gitarist Simon Schoon. Aangevuld met bassist Peter Jansen, drummer Jolmer Abelskamp en zanger Jan Grau, maakte de band de meeste indruk tijdens de finale van de Kleine Prijs van Fryslân in 2011. In Poppodium Iduna eindigde de viermansformatie vlak achter winnaars Mr. Wallace. Hierna speelde de band nog een flink aantal optredens. Met als hoogtepunten het Oerrock festival en voorprogramma's voor Peter Pan Speedrock en Red Fang.

Eerder dit jaar presenteerde de band nog haar eerste EP tijdens een succesvolle release in Podium Asteriks. "Het pas verschenen album is nu de stille getuige van een lange periode van opnemen, herschrijven, heropnemen en uiteindelijk uitbrengen", verklaart Schoon.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland