Enthousiast Town of Saints verdient groter publiek Enthousiast Town of Saints verdient groter publiek

Lage opkomst bij folkavond in Romein

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Bouke Stienstra

Enthousiast Town of Saints verdient groter publiek

Lage opkomst bij folkavond in Romein

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Bouke Stienstra ,

Wanneer Poppodium Romein om 20:00 uur de deuren opent voor een avondje folk en country zijn er nog maar weinig toeschouwers. Gelukkig hangen er in de zaal doeken om de ruimte wat kleiner te maken, waardoor er toch direct een intieme sfeer ontstaat. Hoofdact van de avond is het trio Town of Saints. Deze Nederlands/Finse folkband is onlangs uitgeroepen tot Serious Talent tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. De avond wordt geopend door de Amerikaanse singer-songwriter Ian Fisher, die al jaren in Duitsland woont en werkt. Samen met gitarist The Present speelt hij een akoestische set.

Iets voor negen uur verschijnen Ian Fisher en The Present op het podium. Ze gaan van start met een vrij dramatisch nummer. In eerste instantie hebben de twee artiesten meer aandacht voor elkaar dan voor het publiek – niet zo gek, aangezien er maar 25 mensen in de zaal staan. Het gitaarspel gecombineerd met Fishers stem is heerlijk om naar te luisteren. Wanneer The Present ook meezingt, klinkt het geheel nog voller en vergeet je bijna dat het een akoestische set is. Helaas is er nog wel wat geroezemoes vanuit de zaal te horen. Steeds meer mensen druppelen binnen, maar stampvol wordt het niet. Ian Fisher en The Present spelen een complete set van tien nummers. Op een gegeven moment komen ook Harmen en Heta van Town of Saints het podium op om een nummer mee te zingen, wat een erg mooi resultaat oplevert.


Hoofdact Town of Saints bestaat uit Harmen Ridderbos op gitaar, Sietse Ros op drums en de Finse Heta Salkolahti op viool. De band straalt enorm veel energie uit en geniet duidelijk op het podium. Wanneer Ridderbos de mensen in de zaal vraagt om op te staan en mee te doen, is de respons dan ook goed. Inmiddels is de zaal iets voller en het publiek beweegt behoorlijk mee. Voor een driemansband heeft Town of Saints een opvallend vol geluid, mede door de viool en de meerstemmige zang.

De stem van zanger Harmen is helder en raakt het publiek. Naast eigen nummers speelt de band een cover van Arcade Fire, Disco Folk, waaraan de band een geslaagde eigen draai geeft. Ook komt The Present nog even terug op het podium om mee te doen op bas, wat de muziek nog voller maakt. De band straalt enorm veel plezier uit en krijgt het publiek vooral tijdens de single Carousel goed mee.

Het enthousiaste Town of Saints staat meer dan een uur op de planken en wisselt up-tempo nummers moeiteloos af met mooie ballads. Deze muzikanten verdienen een groot podium en bovenal een grotere opkomst, maar toch hebben ze er vanavond in Romein een succesvolle avond van weten te maken.

---

Wie: Town Of Saints + Ian Fisher & The Present
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: donderdag 24 oktober 2013
Opkomst: Matig

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland