Newsense Memory: hoge verwachtingen worden waar gemaakt Newsense Memory: hoge verwachtingen worden waar gemaakt

Spectaculaire EP-presentatie in Poppodium Romein.

, Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Jan-Sjoerd Geertsma

Newsense Memory: hoge verwachtingen worden waar gemaakt

Spectaculaire EP-presentatie in Poppodium Romein.

Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Jan-Sjoerd Geertsma ,

Newsense Memory is een band die live het beste tot zijn recht komt. Het lijkt alsof het bombastische geheel niet te vangen is op een plaat, er is te weinig ruimte om alles goed te laten horen. Gelukkig is daar de live presentatie van de nieuwe EP, TRIVIA. Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door Mundo Park.

Met Mundo Park in het voorprogramma is direct de toon van de avond gezet. De band staat als een huis, het geluid is perfect en het publiek heeft er zin in. Zanger Jona de Berg neemt je mee in zijn enthousiasme waardoor de sfeer er meteen goed in zit. Het is de bedoeling van Mundo Park om het goede van het leven in de liedjes te vangen, en dat lukt de band heel aardig.

Oud en nieuw
Na een voorzichtig begin verschijnt de welbekende glimlach op het gezicht van zanger Piter Reitsma van Newsense Memory, die de rest van de avond blijft zitten. En terecht. Nieuw werk wordt afgewisseld met oudere nummers, wat zorgt voor een enthousiast publiek wat vrolijk meezingt. Na enkele nummers wordt er even gepeild in het publiek wie de band nog nooit eerder heeft gezien. Dat zijn er heel weinig. Prompt wordt Lalalalala ingezet, zodat echt iedereen mee kan doen.
 
Na de eerste set komt de spreekstalmeester het optreden kort onderbreken. Hij tovert zowaar een aantal t-shirts uit zijn hoge hoed en verblijdt hiermee enkele mensen uit het publiek. Want ja, het is natuurlijk crisis, het geld rolt niet meer zo snel. Een mooi bruggetje naar Show me the Money dat al gauw wordt ingezet. Halverwege de show wordt opeens een nieuw nummer ingezet. Don’t Lose Your Mind, is (nog) niet eerder uitgebracht. Zonde, want het nummer zit erg goed in elkaar en belooft veel voor de toekomst.
 
TRIVIA

Een mooie aanvulling op de avond is het scherm wat boven het podium hangt. De nummers krijgen een extra dimensie door de beelden. Vooral bij TRIVIA komt de boodschap goed binnen. Het nummer gaat over de generatie van nu, die meer naar zijn beeldscherm kijkt dan naar wat er naast hem gebeurt. Het is de rode draad van de EP, de digitale wereld, en het belang er van. Iets om over na te denken, maar niet op deze avond. De snelle riffs, indringende solo’s en vooral het ijzersterke samenspel van deze heren laat je niet los.  

Tijdens de toegift worden de resterende nummers van de EP gespeeld. Op het scherm komen de beelden van Lucid Life voorbij, het is een vrolijk geheel. En ja hoor, daar zijn ze weer. De vergelijkingen. Waar eerder bands als Volbeat en Green Day worden genoemd, zijn ook invloeden van bands als Tenacious D en System of a Down te horen. Een theatrale zanglijn, met veel variatie en een groot bereik. Niets dan hulde voor deze zanger en zijn band. 

---
Gezien: NewSense Memory en Mundo Park
Waar: Poppodium Romein
Datum: Vrijdag 18 oktober 2013 
Opkomst: Gezellig druk
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland