Beste Singer-Songwriter Douwe Bob maakt indruk in Sneek Beste Singer-Songwriter Douwe Bob maakt indruk in Sneek

Sfeer meteen goed na vrolijke openingsact Sunday Sun

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Ruben van Vliet

Beste Singer-Songwriter Douwe Bob maakt indruk in Sneek

Sfeer meteen goed na vrolijke openingsact Sunday Sun

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Ruben van Vliet ,

Douwe Bob Posthuma won vorig jaar de finale van het succesvolle tv-programma De Beste Singer- Songwriter van Nederland en nu toert hij door het land om zijn album Born In A Storm te promoten. In een bijna uitverkocht poppodium Het Bolwerk in Sneek gaf Douwe Bob een indrukwekkend optreden. Voorprogramma was de 3FM Serious Talent-band Sunday Sun.

Om acht uur staat er al een behoorlijke rij voor Het Bolwerk. Het publiek is divers: veel jonge meiden die gevallen zijn voor de charmes van Douwe Bob, maar er is zeker ook een wat ouder publiek op het concert afgekomen. Openingsact Sunday Sun trapt de avond af met een set vol sterke popsongs waar je vrolijk van wordt. De twee frontmannen, Yoshi Breen en Koen-Willem Toering, zijn verantwoordelijk voor deze positief geladen nummers. De bandleden kennen elkaar van de Rockacademie en willen popsongs maken zoals The Beatles dat deden. Hier slagen ze aardig goed in: het eerste nummer knalt er gelijk lekker in en het publiek is wakker.

De nummers van Sunday Sun zitten ijzersterk in elkaar en alle bandleden beschikken over een goede zangstem, waardoor de meerstemmige stukken prachtig klinken. Tijdens het laatste nummer vraagt frontman Breen aan het publiek om te doen alsof Sunday Sun net beroemd is als The Beatles, en dus om keihard te gillen en te klappen. Het publiek geeft daar graag gehoor aan.

Douwe Bob

Na een korte ombouwpauze verschijnt Douwe Bob alleen op het podium. Hij begint met het akoestische nummer Standing Here Helpless, tevens het nummer waarmee hij auditie deed op tv bij De Beste Singer-Songwriter. Het wordt direct duidelijk dat Douwe Bob over een fantastische stem beschikt. Na het ingetogen begin komt Douwe Bobs band hem bijstaan en gaat het publiek los op het nummer I Smoke I Drink. Als dat nummer autobiografisch is, dan is het niet aan Douwe Bob zijn stem te horen: zijn stem is krachtig en kraakhelder. Na het derde nummer vraagt de zanger 'Hoe giet it?' en hij vertelt hij kort wat over zijn Friese naam.

Alle nummers van zijn album Born In A Storm passeren de revue, met als uitschieters Judge, Jury and Executioner, Multicoloured Angels en natuurlijk de radiohit You Don’t Have Stay. Het is een zeer sterke set en het publiek geniet van elk nummer. Dat de zanger slechts 21 lentes jong is, valt niet op. Het is alsof er een oude rot op het podium staat te spelen. Als kers op de taart geeft Douwe Bob een toegift van maar liefst 15 minuten, waarin het publiek compleet uit zijn dak gaat.

----

Wat: Douwe Bob, Sunday Sun
Waar: Poppodium
Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: Zaterdag 5 oktober 2013
Opkomst: vol

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland