Yellow Claw DJ Jim Taihuttu ontvangt award op NFF

Filmmaker valt in de prijzen met tweede film Wolf

Redactie 3voor12/Friesland ,

Op het Noordelijk Film Festival wordt vanmiddag de Award for Special Contribution to Northern Cinema uitgereikt aan regisseur Jim Taihuttu. De filmmaker, ook bekend als Yellow Claw DJ Jim Aasgier, ontvangt de award voor zijn tweede film Wolf. Eerder dit jaar won de film al drie Gouden Kalveren en maakt het inmiddels ook indruk over de grens. Met de prijs richt het filmfestival de spotlight op een persoon die een bijzondere of unieke bijdrage aan de noordelijke cinema heeft geleverd.

De Nederlandse regisseur Jim Taihuttu ontvangt vanmiddag tijdens het Noordelijk Film Festival de Award for Special Contribution to Northern Cinema. Na eerdere successen met debuutfilm Rabat, leverde de jonge regisseur met Wolf een succesvolle opvolger. Tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren viel de film maar liefst drie keer in de prijzen en inmiddels is het ook onderwerp van gesprek op meerdere buitenlandse festivals. Voor het grote publiek is Taihuttu wellicht meer bekend als Yellow Claw DJ Jim Aasgier. Het trio is een graag geziene gast op enkele grote dancefestivals in Friesland, waaronder de eerste editie van House in Harmony.

Taihuttu is samen met producent Julius Ponten van Habbekrats films aanwezig op het filmfestival en zal de prijs vanmiddag persoonlijk in ontvangst nemen. Na afloop zal de filmmaker geïnterviewd worden door Leeuwarder Courant journalist Asing Walthaus, waarna Wolf vertoond zal worden.

De Awards for Special Contribution to Northern Cinema werd in 2010 ingesteld en omvat een antiek kompas, dat symbool staat voor de focus van het festival op de noordelijke cinema. Cinematograaf Hoyte van Hoytema (Let The Right One In) was de eerste winnaar. Op de vorige editie sleepten filmmaker Nanouk Leopold (Boven is het stil) en de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts (Rundskop) de prijs binnen.

---
Het Noordelijk Film Festival is volop aan de gang en gaat nog door tot zondag 10 november.