Peter Pan Speedrock rockt als vanouds in het Bolwerk

In de moshpit voor Dikke Dennis

Tekst en foto's: Sannette de Groes ,

Het publiek staat nog niet te trappelen voor de ingang als het Bolwerk vrijdagavond zijn deuren opent; de mensen druppelen gedurende de avond rustig binnen. De band waar het allemaal om te doen is, is Peter Pan Speedrock. Deze driekoppige band uit Eindhoven is sinds 1996 actief en bracht al veertien albums uit. Nummer vijftien is in de maak. In het voorprogramma staat de speedrockband Rene SG, afkomstig uit Amsterdam.

Rond een uur of negen trapt Rene SG de avond af met een geluid dat doet denken aan The Ramones. De nummers volgen elkaar in een rap tempo op en de band staat duidelijk te genieten op het podium; drummer RJ SG heeft het zichtbaar naar zijn zin achter een simpele drumkit. Toch weet de band dit plezier niet over te brengen op het publiek. De bezoekers lijken voornamelijk te zijn gekomen voor de hoofdact. Tegen het einde van de set van Rene SG is de zaal wat meer volgelopen en de sfeer is iets losser, maar het Amsterdamse trio weet het publiek niet te overtuigen.

De instrumenten van hoofdact Peter Pan Speedrock staan al klaar en het trio laat niet lang op zich wachten. Vanaf het begin van het optreden zit de sfeer er goed in. Het publiek komt nog niet direct naar voren, maar geniet wel zichtbaar. Met hun eindeloze podiumervaring weten de bandleden van Peter Pan Speedrock het publiek uitstekend te bespelen. Ook muzikaal gezien stelt de band geen moment teleur: het spel is goed en strak.

Gedurende de hele avond vraagt het publiek zich af of Dikke Dennis, de graag geziene gastzanger van de band, ook zijn opwachting zal maken. Wanneer hij inderdaad op het podium verschijnt, zit de sfeer er echt goed in. De kleurrijke gestalte van de bekende tatoeëerder zorgt ervoor dat het publiek losgaat. Hier en daar ontstaan kleine moshpits.

Zanger Peter van Elderen zorgt er eveneens voor dat het publiek krijgt waar het voor komt en zich geen moment hoeft te vervelen. De set van de band is goed opgebouwd en er komt veel oud materiaal voorbij. Opvallend is dat de band nog altijd enorm geniet. De energie spat er onverminderd vanaf, ook al is het hun zoveelste optreden. Zo weet Peter Pan Speedrock er ook vanavond weer een succes van te maken.