Het Spotify lijstje van... De Staat's Tim van Delft

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Tim van Delft ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. En zo af en toe maken we hier een speciale uitzondering voor. Zoals vandaag, met De Staat drummer Tim van Delft!

Ijzersterke drummer van De Staat. Tim 'De Beul' van Delft bracht, na eerder o.a. in Black Bottle Riot en Automatic Sam gespeeld te hebben, in 2009 met zijn huidige band de plaat Wait for Evolution uit. Sindsdien is De Staat niet weg te denken uit de Nederlandse popscene en heeft het zich ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerde band.
Eerder dit jaar kreeg het vijftal al lovende recensies voor derde plaat I_Con en is het inmiddels bezig met een uitgebreide clubtour. Daarbij wordt Friesland niet overgeslagen. Morgenavond speelt de band in Poppodium Het Bolwerk in Sneek. 
 
Om je een beetje op te warmen voor deze show, presenteren wij met trots: Het Spotify lijstje van... De Staat's Tim van Delft!
 

Hier de lijst, daar de motivatie! 

Hoi met Tim. Van De Staat, de drummer. Ja supermoeilijk zo’n lijstje en over een maand zouden sommige dingen anders zijn, maar sommige dingen ook niet. En daar gaat het om in het leven. Dat sommige dingen blijven en sommige dingen niet. Ofzo. Zie je in Het Bolwerk. X 
 
White Denim – Anvil Everything
White Denim vind ik een van de coolste bands van het moment. Als je het voor elkaar krijgt om waanzinnig virtuoos te spelen, zonder aandacht voor het liedje te laten varen, dan ben je in mijn ogen lekker bezig. Heel cool. Hun nieuwe plaat Corsicana Lemonade, is net uit, en ik ben deze NU TERWIJL IK DIT SCHRIJF voor het eerst aan het luisteren. Klinkt gaaf. 
 
Radiohead – Everything in Its Right Place
Radiohead is zo’n band die ik vroeger niet stoer vond, dus kut. Kennelijk ben ik iets volwassener geworden ofzo, in elk geval snap ik ze nu een stuk beter en vind ik dit nummer een van de beste openers van een plaat die ik ken. 
 
Led Zeppelin – Achilles Last Stand
Ja sorry, volgens mij zijn deze jongens het nog niet eens geworden met Spotify over centjes ofzo, maar goed, deze kan je dus niet luisteren op Spotify. Desalniettemin: qua drumwerk een van m’n favoriete nummers. Bonham is sowieso een groot inspirator, maar dit nummer.... Heel goed gedaan. 
 
Mahavishnu Orchestra – Vital Transformation
Muzikanten porno. Billy. Cobham. Is. De. Beste. Drummer.
 
Death Grips – System Blower
Hele harde hiphop. Snoeiharde beats. Heel luid draaien. Werkt goed  als je moet opruimen ofzo. Vind ik dan. 
 
Ian Clement – Little Knife
Ian doet een aantal van onze voorprogramma’s deze tour. Heel fijn popliedje dit. Ian heeft een perfecte stem en het arrangement en de sfeer van dit nummer vind ik gaaf. 
 
The Strokes – Trying Your Luck
Luisterde ik vroeger als puber. Mooi man godverdomme. 
 
Black Rebel Motorcycle Club – Rifles
Ook zoiets van vroeger. Vind dat zij heel goed zijn met sfeer. En sound. 
 
James Blake – Retrograde
Supermooi man. Heel veel soul en heel veel elektronica en ’t raakt mij gewoon. 
 
Jonathan Wilson – Future Vision
Hoe gaaf is die gast. Sowieso een keer live zien, weirdo. Maar het intro van dit nummer zitten allemaal mooie tom fills. Maar goed, verder gewoon mooie liedjes. Alles bij elkaar gejat, maar beter goed gejat dan iemand in elkaar slaan, ofzo.