Mellow Leave Collective #3: Take Me There

Een liedje voor Daniel

Bente Hout ,

Op Koninginnedag dit jaar vertrokken zangeres Bente Hout en gitariste Michelle Hindriks samen naar Edinburgh om van daar uit langs enkele Britse steden en Parijs terug te liften naar Leeuwarden. Onderweg gingen ze muzikale samenwerkingen aan met lokale bands en artiesten. Met deze bands en artiesten schreven ze een nummer en namen ze dit op. Uiteindelijk vormen deze opnames samen een EP die in de gehele maand november gereleased wordt met bijpassende video's, waarin beelden van de reis terug te zien zijn. Vandaag deel drie: Take Me There samen met Laish.

Take Me There schreven we in samenwerking met singer-songwriter Daniel Green en bassist Patrick Lawrence van Laish, in hun studentenflat in Brighton. Voor we aan het schrijven begonnen, spraken we Daniel eerst in een pub om de hoek. Daar was ik meteen vrij gefascineerd door zijn charisma en enorm zelfverzekerde houding. De tekst van Take Me There gaat dan ook over die twee fascinerende punten aan Daniel, die maakten dat ik hem erg interessant vond en beter had willen leren kennen. Dit gebeurde helaas niet, aangezien wij in de volgende dagen doorreisden naar Parijs. De vele ontmoetingen die tijdens onze reis plaatsvonden, hadden allemaal een verschillend karakter. De ontmoeting met Daniel maakte vooral veel oppervlakkige gedachten in me los en toen hij na afloop nog even met Michelle belde en het gesprek afsloot met "give my love to Bente", was ik gelukkiger dan ooit.

Tijdens onze reis zijn we van hot naar her gereisd en hadden we overal erg kort de tijd om een indruk op te doen en een persoon beter te leren kennen. In de video zijn veel verschillende locaties te zien, waaronder de studentenflat van Daniel en Patrick, een pub in Brighton, een festival in Manchester en EVE Studios, in een dorp bij Manchester in de buurt.