Mellow Leave Collective #2: Hungry Eyes

Haasten in Londen, uitwaaien in Brighton

Mellow Leave Collective ,

Op Koninginnedag dit jaar vertrokken zangeres Bente Hout en gitariste Michelle Hindriks samen naar Edinburgh om van daar uit langs enkele Britse steden en Parijs terug te liften naar Leeuwarden. Onderweg gingen ze muzikale samenwerkingen aan met lokale bands en artiesten. Met deze bands en artiesten schreven ze een nummer en namen ze dit op. Uiteindelijk vormen deze opnames samen een EP die in de gehele maand november gereleased wordt met bijpassende video's, waarin beelden van de reis terug te zien zijn. Vandaag het tweede deel: Hungry Eyes met de band Molly Wagger.

De dagen dat we in Londen waren, hebben we vrijwel volledig doorgebracht bij de van oorsprong Schotse James, Dave en Charlie van electrofolkband Molly Wagger. Samen huren zij een klein maar sfeervol huis waarin ze wonen, repeteren en een indrukwekkend mooie videoclip hebben opgenomen. Het nummer Hungry Eyes, dat we in samenwerking met deze band schreven, gaat over de drukte en het constante haasten in grote steden als Londen. Hoe belangrijk het is om op zulke plekken dicht bij jezelf te blijven en een eigen leven te leiden, waarin je ook je rust pakt. In de video hebben we deze twee elementen verwerkt. Er zijn beelden van het liften en onze samenwerking met Molly Wagger te zien, en beelden van onze week in Brighton. Die week hebben we het strand met regelmaat opgezocht, om uit te waaien en bij te komen van de drukke steden waar we geweest waren en de vele indrukken die we opgedaan hadden.

Molly Wagger komt in januari een lang weekend naar Leeuwarden. In dat weekend zullen zij, samen met onze band Sväva, verschillende shows doen op onder andere Eurosonic en Noardewyn.