Mellow Leave Collective #1: To Be

Het begin van een bijzondere reis

Mellow Leave Collective ,

Op Koninginnedag dit jaar vertrokken zangeres Bente Hout en gitariste Michelle Hindriks samen naar Edinburgh om van daar uit langs enkele Britse steden en Parijs terug te liften naar Leeuwarden. Onderweg gingen ze muzikale samenwerkingen aan met lokale bands en artiesten. Met deze bands en artiesten schreven ze een nummer en namen ze dit op. Uiteindelijk vormen deze opnames samen een EP die in de gehele maand november gereleased wordt met bijpassende video's, waarin beelden van de reis terug te zien zijn. De nummers worden op een zo "rauw" mogelijke manier uitgebracht, waardoor goed terug te horen is dat ze in korte tijd en met weinig attributen zijn geschreven en opgenomen.

Het nummer To Be is in samenwerking geschreven met de in Londen woonachttige Chiel Busscher. Chiel heeft gestudeerd in Groningen en in Friesland zouden we hem kunnen kennen van drum 'n breakorkest Foenkk. To Be gaat over het op reis zijn en alle mooie plekken die je onderweg passeert, de mensen die je leert kennen en de ervaringen die je opdoet.

Beelden bij het nummer zijn geschoten in Bilston Woods in Edinburgh, een protestkamp in het bos. Een voorbeeld van zo'n mooie plek. Een bos dat al elf jaar beschermd wordt tegen de regering die er een snelweg wil aanleggen. Wat werden wij enorm geïnspireerd door de creatievelingen en vrije denkers die er boomhutten hebben gebouwd van hout en afval. "Wij doen hier aan tijdelijke vernieling", legde een bewoner ons uit. "Om te voorkomen dat het voor altijd vernield wordt."