Ruben Planting over Nokturné Leeuwarden Ruben Planting over Nokturné Leeuwarden

“Ik heb nog geen idee waar we volgend jaar staan, maar ik weet wel dat wij hier keihard mee door willen gaan”

, Tekst: Jolien Eijsink

Ruben Planting over Nokturné Leeuwarden

“Ik heb nog geen idee waar we volgend jaar staan, maar ik weet wel dat wij hier keihard mee door willen gaan”

Tekst: Jolien Eijsink ,

Nachtelijke activiteiten. Dat is de vrije vertaling van het Franse ‘nocturne’ en de hoofdzaak van een nieuw, Leeuwarder DJ-collectief. Nokturné bestaat officieel sinds 12-12-’12, maar bouwde ver daarvoor al vette feestjes in een oud schoolgebouw. Ruben Planting en Padrick Stam zijn de stichters en ze opereren op dit moment vanuit Club Hemingway. Hun missie? Leeuwarden groter maken door onvergetelijke feesten te organiseren.

“Deephouse, dat is de muziek waarop we willen feesten. Daarom hebben we Nokturné opgericht. Puur omdat we goede feestjes wilden bouwen en Leeuwarden weer wat levendiger wilden maken.” Dit doen ze in Club Hemingway, waar ze van de eigenaar alle vrijheid krijgen om hun creatieve ideeën uit te werken. Want een clubavond bij Nokturné betekent niet zomaar een avondje uit met een te gekke DJ, maar een avondje uit met een te gekke DJ en een bijpassende aankleding. Zo hadden ze tijdens de clubavond met Prunk een huiskamersetting opgesteld en bij Rob Hes een complete lounge.

Illegale feestjes
Voordat Nokturné werd opgericht, gaf Ruben samen met twee vrienden illegale feesten in een voormalig schoolgebouw in Leeuwarden. Die feesten werden een dag van tevoren aangekondigd en werden enorm druk bezocht. “Tijdens een van de laatste feesten uit die reeks kwam er meer dan driehonderd man opdagen. Toen dachten we, misschien kunnen we dit nog groter aanpakken.” Ze gingen langs de Kamer van Koophandel, zetten hun handtekeningen en Nokturné was geboren.

Toewijding en ambitie
Nokturné bestaat uit een hechte groep vrienden. Het collectief bestaat naast Ruben en Padrick uit Hessel Lodema, Pepijn Nuiten, Martijn Oost, Matthijs Dijkstra en Rick Klap die allen even essentieel zijn.“Het is een toegewijde groep jongens. We kunnen ook geen mensen gebruiken die zich niet voor de volle honderd procent inzetten”, legt Ruben uit. Samen zijn ze van plan het bedrijf nog groter te maken. En daar werken ze hard voor.

Ruben is in ieder geval nog lang niet van plan om met Nokturné te stoppen en gelukkig denkt de rest van de groep daar net zo over. “Ik heb nog geen idee waar we volgend jaar staan, maar ik weet wel dat wij hier keihard mee door willen gaan. De droom en visie van Nokturné? Extatische evenementen organiseren met een fijne sfeer en goede muziek”, zegt Ruben.

We kunnen de komende tijd veel van Nokturné verwachten, want volgens Ruben komen er nog hele grote dingen aan. De komende maanden zal ‘Nokturné Ontourné’ gaan door heel Nederland en de zomer is ingevuld met vele barbecuefeestjes en andere evenementen. Misschien duikt Nokturné zelfs het buitenland in. Op 18 mei staat in elk geval De Man Zonder Schaduw achter de draaitafel in Club Hemingway en dat belooft na de clubavonden met Prunk en Rob Hes weer een gigantisch feest te worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland