Fries Straatfestival 2013 van start

Leeuwarden drie dagen in teken van jaarlijks festival

Redactie 3voor12/Friesland ,

Het Fries Straatfestival gaat vandaag van start in Leeuwarden. De komende drie dagen staat de Friese hoofdstad in het teken van het jaarlijkse straattheater- en muziekfestival. Ook dit jaar bestaat de muziekprogrammering uit een mooie mix van nationale en internationale artiesten. 3VOOR12/Friesland pikt er een aantal voor je tussenuit.

De muziekprogrammering van het Fries Straatfestival gaat vanavond van start met een optreden van de Belgische band Sir Yes Sir. De groep rond frontman Tijs Delbeke opent om 20.10 uur het Grolsch Podium op het Gouverneursplein. De rest van de avond wordt opgevuld door het DeBasic Pop & Jazz Orkest.

De meeste artiesten staan geprogrammeerd op zaterdag. Onder meer Fries talent als The Future's Dust, Mr. Wallace, Hilbrandt Mill en Alligator Running Shoes staan op het festival. Ook de rockers van STANTON en De Hûnekop kan je in de Leeuwarder binnenstad bekijken.

Ook dit jaar staan de nodige nationale en internationale acts op het programma. De avond kan worden ingeluid met Jungle By Night, om vervolgens verder te gaan met AlascA, Town of Saints en Eins Zwei & the Parallel Cinema. De avond kan bijna niet beter afgesloten worden dan met de opzwepende R&B en soul van The Excitements.    

Voor wie er zondag nog fit genoeg is, staan er nog een aantal mooie acts op het programma. Onder meer Jan-Mark & d'Soulmovah, Hubble Orkestar en When We Are Wild zijn nog te beluisteren.

---
Het Fries Straatfestival is gratis toegankelijk voor iedereen. Het volledige programma is te vinden op de website.