#FF13: Brückenbauer speelt Aegon zaal langzaam vol

Sterk staaltje indiepop op de vroege avond

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden ,

De vierkoppige band Brückenbauer uit Joure is voornamelijk bekend in het noorden van het land, waar ze regelmatig te vinden zijn op verschillende podia. De band stamt uit 2011 en heeft sindsdien twee EP ’s op haar naam staan. Tijdens het Freeze festival laat de band voornamelijk werk van hun nieuwste EP horen.

HET CONCERT:
Brückenbauer, Freeze Festival, Aegon zaal, zaterdag 28 september

DE ACT: 
Brückenbauer geniet vooral bekendheid van het nummer You Make It Sound, wat als titelsong diende voor het Skûtsje Journaal op Omrop Fryslân. De single Shoot The Other One heeft nog korte tijd in de Indie Chart top 10 gestaan.

HET NUMMER:
Het eerste nummer wat de band ten gehore brengt is gelijk een goede binnenkomer. De band laat met The Trip zien wat ze muzikaal in huis hebben door mooie gitaarriffs en uitstekende (meerstemmige) zang. De stem van zanger Bert Steeman is er een waar je niet om heen kan, hij heeft een enorm bereik. Het nummer belooft veel goeds voor de rest van het optreden. 
 
HET MOMENT:
Tijdens het nummer Everyting Is Golden kakt het optreden ietwat in maar de band herpakt zich tijdens de laatste twee ‘bekendere’ nummers.
 
OOK OPMERKELIJK: 
Tijdens veel nummers zingen de overige bandleden mee, waardoor het geluid nog voller klinkt. 
 
HET PUBLIEK:

In het begin is de Aegon zaal nog vrij leeg en blijven de mensen ver van het podium staan. Gedurende de set stapt het publiek steeds meer naar voren. Na vier nummers wordt er zelfs voorzichtig gedanst en begint de zaal vol te lopen. Het publiek blijft redelijk ingetogen tijdens de set, maar meer omdat het nog niet erg bekend is met de band. 

HET OORDEEL:
Het is duidelijk dat Brückenbauer enorm veel talent in huis heeft. Muzikaal gezien staat het optreden als een huis en de meeste nummers klinken dan ook erg goed. De band heeft een specifieke sound die voornamelijk bepaald wordt door zanger Bert Steeman, die zo nu en dan vrouwelijke hoogtes bereikt met zijn stem.


DE FOTO: