Timbertoe wint tweede voorronde KPvF 2013 Timbertoe wint tweede voorronde KPvF 2013

Kleine Prijs van Fryslân 2013 vervolgt de route in Café Scooter'S Drachten

, Hinde Fokkema

Timbertoe wint tweede voorronde KPvF 2013

Kleine Prijs van Fryslân 2013 vervolgt de route in Café Scooter'S Drachten

Hinde Fokkema ,

Vrijdag 15 februari was de tweede voorronde voor de Kleine Prijs van Fryslan. Dit keer was het in café Scooters in Drachten. Met Wouter van der Wal, The Horrible Twunts, Timbertoe en De Stomerij beloofde dit van tevoren al een erg gevarieerd programma te worden. De uiteenlopende muziekgenres maakte het moeilijk vergelijken, maar de jury was het snel eens over de winnaar: Timbertoe.

Er waren drie juryleden aanwezig om de acts te beoordelen op o.a. originaliteit, speelvaardigheid en compositie, met daarbij onderbouwd commentaar. De juryrapporten worden opgestuurd naar de deelnemers. Wouter van der Wal uit Jorwert mocht het spits afbijten. We kenden hem al uit de muziekwereld (Katterpilaar), maar dit was voor het eerst solo. Met zijn muziek, door sommigen vergeleken met Boudewijn de Groot, vertelde hij een verhaal, de jury vond het stoer en gedurfd.

Voor The Horrible Twunts uit Oosterwolde was het een beetje passen en meten, maar toen ze eenmaal stonden, stond er ook iets. Het is een erg energieke band, met een goeie podiumpresentatie en een opvallend goeie drummer die de band goed bij elkaar houdt. Technisch een goeie band, de leden zijn goed op elkaar ingespeeld en stralen veel plezier uit!

Als derde, de band Timbertoe uit Oosterwolde, een erg goeie band met een eigen geluid. De jury was erg positief, vooral op speelvaardigheid scoorde Timbertoe erg hoog. Opvallend waren de erg goeie baspartijen die deel uit gingen maken van de melodielijn. De avond werd afgesloten met De Stomerij uit Leeuwarden, een leuke band, erg geschikt voor cafés als deze. De jury vond de composities goed, met een paar erg creatieve muzikale stukken.

--
Zaterdag 23 februari zullen de volgende voorrondes van de Kleine Prijs van Fryslân plaatsvinden in Zero (Dokkum) en de Musykfabryk (Heerenveen).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland