RANDOM sessie: Elenne May

Feeërieke nummers in Pingjum

Camera: Jort Klarenbeek | Geluid: Thijs Wever ,

In de 3VOOR12/Friesland RANDOM sessies zetten we bekende en onbekende artiesten neer op een karakteristieke locatie in Leeuwarden of Friesland. Hoe zij dit mengen met hun eigen karakter of met het karakter van de muziek laten we aan hen. De uitkomst is een ontdekking.

In Pingjum staat sinds kort een kleinschalig podium. Podium Pingjum is een woonkamer, volledig in wit gehuld met een houtkachel als karakteristieke bron van warmte. Niet groter, maar kleiner en persoonlijker is de boodschap die het podium uitzendt richting de buitenwereld. Vanuit Amsterdam komt Elenne May door de uitgestrekte weilanden terecht in het kleine Pingjum. In november van het afgelopen jaar maakte Elenne May deel uit van 3VOOR12’s Hollandse Nieuwe, vanavond zat ze in Pingjum om een set te spelen in de witte huiskamer. Die middag trekken we erop uit om te kijken wat Pingjum ons kan laten zien.

Als een klein dorp tussen de weilanden is Pingjum een plekje naar Friese maatstaven: klein, maar met een verborgen schoonheid. In een onopvallend kosterspand vinden we een schuilkerk uit de 17e eeuw. Verborgen en stil, een plek waar de feeërieke nummers van Elenne May goed tot hun recht komen.