Friese Flitsen: week 05

Kort popnieuws uit de provincie

Redactie 3voor12/Friesland ,

Via Twitter, Facebook en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12/Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over de aanvulling van de line-up van Dokk'em Open Air, het Broken Brass Ensemble dat naar Kytopia gaat voor de opnames van hun debuutalbum en de eerste namen van MadNes op Ameland.

Nieuwe namen Dokk’em Open Air 2013

De line-up voor Dokk’em Open Air 2013 begint nu echt vorm te krijgen. We kunnen alvast zeggen dat na Amorphis, Delain en Keep of Kallesin, er nog eens tien namen zijn toegevoegd aan de line-up van de achtste editie van het noordelijke metalfestival. Testament, Rhapsody of Fire, Iced Earth en Symphony X hebben bevestigd dat ook zij hun opwachting zullen maken op het terrein aan de Holwerderweg in Dokkum op 21 en 22 juni. Ook Peter Pan Speedrock, Aborted, Orange Goblin, VON, Anger As Art en The Monolith Deathcult zijn toegevoegd aan het affiche. 

MadNes Festival bevestigd eerste namen en start kaartverkoop

Het Amelandse MadNes Festival start sinds vrijdag 1 februari met de kaartverkoop voor haar 2013 editie. Eerder maakte het festival al de eerste namen bekend. Zo zijn Splendid, Palio Superspeed Donkey, Convoi Exceptional, DJ Paullie Wants A Cracker, Tentempiés, Goeiemiddag!, Hoppa, Dirty Bastards, Please! The Tonomats, Mama Franko, Erik Ankoné en DJ Dikke Thomas de eerste namen die hun verschijning op Ameland zullen maken aanstaande zomer. Het diverse aanbod wordt ook dit jaar uitgebreidt. Naast muziek en veel clinics wordt het programma dit jaar ook aangevuld met de stand-up comedygroep Stranger Things Have Happened. Het surf- skate- en muziekfestival vindt traditiegetrouw plaats op het strand van Nes bij het paviljoen de Buren van Nes op 5, 6 en 7 juli 2013. De tickets kosten 95 euro en zijn inclusief campingplaats, 2 lunches, 1 maal avondeten, busvervoer en toegang tot het volledige festival. Voor wie nog niet kan wachten organiseert het festival een pre-party in de Melkweg, Amsterdam.

Broken Brass Ensemble reist af naar Kytopia voor opname debuutalbum

Het Friese Broken Brass Ensemble gaat het eerste album opnemen bij Kytopia, het paradijs van Kyteman. De zeven koperblazers en drummer blijken namelijk al enkele maanden een gouden formule. De basis van de muziek ligt in de New Orleans-brass, maar wordt rijkelijk aangevuld met invloeden uit de funk, balkan, hiphop en blues. Ze stonden al op Into the Great Wide Open, Oerol, Noorderzon en Noorderslag.

De band gaat het album opnemen met Simon Akkermans, de C-Mon van Kypski, die het album ook gaat produceren. Akkermans heeft veel ervaring met het opnemen van blazers, dit deed hij eerder met bijvoorbeeld de Amsterdam Klezmer Band. De plaat wordt begin van de zomer verwacht. Daarnaast doet de band dit voorjaar ook Dauwpop, Motel Mozaique en Vers! in Sneek aan en zullen er zeker nog meerdere festivals aan dit lijstje worden toegevoegd.