#DOA13: Zwaaiende dreads bij Amorphis

De Finse band als headliner was een goede keuze

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Tiffany Peters ,

Zodra de band op komt lopen, begint het publiek al te juichen: het is meteen duidelijk waarom Amorphis de headliner van de vrijdag is. Wanneer zanger Tomi met zwaaiende dreads het podium betreedt, wordt er nog harder geschreeuwd. Zelf schreeuwt hij van harte mee, maar dan op muzikale wijze. Met Dokk’em Open Air als eerste festival van deze zomer laten de bandleden zien dat ze er zin in hebben. Tomi kan loepzuiver zingen en grunten en de omschakeling lijkt hem helemaal geen moeite te kosten.

CONCERT:
Amorphis, Dokk'em Open Air, Large Realm Stage, vrijdag 21 juni

MUZIEK:
De muziek van Amorphis is lastig in een hokje te plaatsen, maar dat is niet erg. Fans van verschillende metalgenres komen hier bijeen om los te gaan op de veelzijdige muziek van deze band. Amorphis heeft vanaf het begin van hun bestaan al een grote schare trouwe fans: met reden, want ze stellen nooit teleur. Goede albums, fijne, strak gespeelde optredens en de ontzettend sterke en veelzijdige stem van Tomi maken van Amorphis een headlinerwaardige band. Vanavond bewijzen ze dit eens te meer, want het optreden was zeer sterk en strak. 

PLUS:
De set is goed opgebouwd en er werden weinig rustige nummers gespeeld, wat het publiek goed bevalt. De nummers werden strak gespeeld en de vocalen waren sterk en zuiver. De headbangende frontman Tomi valt meteen op en zet een goede performance neer. 

MIN:
Er werden veel nummers van het nieuwste album gespeeld.

CONCLUSIE:
Amorphis is precies waar hij moet zijn. Over de gehele linie een sterk optreden, dat duidelijk maakt waarom Amorphis headliner is. 

CIJFER:
8,5