#DOA13: Testament werkt hard en mét resultaat #DOA13: Testament werkt hard en mét resultaat

Bombastische tweede helft van Amerikaanse trashmetalband

, Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Tiffany Peters

#DOA13: Testament werkt hard en mét resultaat

Bombastische tweede helft van Amerikaanse trashmetalband

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Tiffany Peters ,

Ruim een half uur later dan gepland mag headliner Testament eindelijk het Large Rockhand Stage betreden. De uitermate slecht verlopen soundcheck houdt de Amerikaanse trashmetalband niet alleen qua tijd tegen maar ook het spel van de mannen komt er onder te lijden. Gelukkig herpakt Testament zich zoals een ware headliner betaamt. En hoe.

CONCERT:
Testament, Dokk'em Open Air, Large Rockhand Stage, zaterdag 22 juni

MUZIEK:
Met de komst van de Amerikaanse trashmetalband Testament heeft Dokk'em Open Air zich verzekerd van een headliner van groot formaat. Afkomstig uit de San Francisco Bay Area heeft Testament zich over de jaren heen gevestigd als één van de beste metalbands ter wereld. Sinds 2005 tourt de band weer in de klassieke bezetting. Onder aanvoering van zanger Chuck Billy en meestergitarist Alex Skolnick, brengt Testament vorig jaar de plaat The Dark Roots of Earth uit.

PLUS:
Ook headliners moeten nog moeite doen om een publiek voor zich te winnen. Testament slaagt daar echter volledig in. Na een moeilijke eerste helft (daar komen we later nog op terug) herpakken de vijf Amerikanen zich op sterke wijze. De bombastische sound van de band schalt over Dokk'em Open Air en het publiek kan dan ook alleen maar enthousiast reageren. De ijzersterke gitaarkunsten van Alex Skolnick brengen de show van Testament nog altijd naar een hoog niveau. De combinatie hiervan met het spel van tweede gitarist Eric Peterson toveren een tevreden glimlach op het gezicht van zanger Chuck Billy. Ook voor Testament geldt: hard werken loont. 
MIN:
En hard werken moet de band wel degelijk op het Large Rockhand Stage. Een half uur later dan de bedoeling begint de band aan zijn afsluitende set op het metalfestival. In dat half uur is het publiek getuige van het nodige technische geblunder. Het geluid is maar niet goed te krijgen en zou zijn stempel drukken op de eerste helft van Testament's optreden. Dramatisch slecht is het te noemen en na meerdere instructies vanaf het podium, mag Testament vanaf de tweede helft echt knallen.
 
CONCLUSIE:
Het is behoorlijk jammer dat uitgerekend headliner Testament de meeste technische problemen over zich heen krijgt. Maar waar een beetje hard werk niet allemaal goed voor is. Testament geeft Dokk'em Open Air alsnog de headliner die het verdient. 
 
CIJFER:
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland