#DOA13: Symfonische metal op zijn best met Symphony X #DOA13: Symfonische metal op zijn best met Symphony X

Lekker knallen op Large Rockhand Stage

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA13: Symfonische metal op zijn best met Symphony X

Lekker knallen op Large Rockhand Stage

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Minze Dijkstra ,

Symphony X moest er eerst even inkomen en met name zanger Russel Allen kwam pas na een aantal nummers op gang. Wanneer hij dan zover is, maakt Russel er wel een echte show van. Hij weet het publiek er goed bij te betrekken en wanneer de band tegen het eind van het concert een aantal nummers van het album Paradise Lost speelt, merk je dat het publiek daar op heeft gewacht. Tijdens de afsluiter Set the World On Fire (The Lie Of Lies) staat een groot deel van het publiek al te headbangen.

CONCERT:
Symphony X, Dokk'em Open Air, Large Rockhand Stage, vrijdag 21 juni

MUZIEK:
Het is goed te horen dat de mannen van Symphony X al heel wat jaren op het podium staan. Het laatste album Iconoclast is volgens gitarist en oprichter van de band, Michael Romeo, pas echt te begrijpen na een paar keer luisteren. Dat komt met name door zijn gitaarspel. De band hoopte hiermee te bereiken dat de fans niet snel verveeld raken van het album. Nu zullen de fans van Symphony X zich zeker niet snel vervelen met de symfonische metal die het vijftal maakt.

PLUS:
Na wat opstartproblemen is het duidelijk dat de mannen van Symphony X er zin in hebben. Het energieniveau van de band blijft hoog en het publiek wordt goed betrokken bij het concert. Aan het eind is de juiste keuze gemaakt om nog een aantal nummers van Paradise Lost te spelen, met als afsluiter Set The World On Fire.
MIN:
De eerste twee nummers is de energie van de band vrij laag en dat merkt het publiek ook. Gelukkig is dat snel opgelost. De paar druppels die uit de lucht vallen hebben de fans niet tegengehouden om even goed te headbangen op de symfonische metal van Symphony X.

CONCLUSIE:
Even op gang komen, maar dan flink knallen. Dit had zeker veel slechter gekund. 


CIJFER:
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland