#DOA13: Beuken met Six Feet Under #DOA13: Beuken met Six Feet Under

Enthousiast publiek bij Large Realm Stage

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA13: Beuken met Six Feet Under

Enthousiast publiek bij Large Realm Stage

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Minze Dijkstra ,

Terwijl het buiten plenst van de regen staat het publiek binnen flink te bangen en te beuken. Vanaf het begin is de moshpit al goed op gang. Het publiek staat luid te schreeuwen bij het einde van elk nummer, en dat terwijl de pauze tussen nummers best lang duurt. Zou het de nieuwe drummer zijn die toch nog wat moet wennen aan de energie van Six Feet Under? Het maakt het publiek van Dokk'em Open Air in ieder geval niks uit!

MUZIEK:
Ze zijn begonnen als een project buiten hun bands om, maar ondertussen is Six Feet Under geen project meer te noemen. Een stabiele line-up is het niet echt te noemen, maar dat weerhoudt de band er niet van om flink wat albums te maken. De laatste is Unborn, waar vandaag ook veel van gespeeld wordt. 

PLUS:
Het publiek en de band hebben er zin in en het energie niveau ligt dan ook erg hoog. Er wordt gecrowdsurfd en de moshpit is drukbezocht. De band speelt goed en dat is onder het publiek goed te voelen. Frontman Chris Barnes weet hoe hij zijn stem moet gebruiken en dat mag ook wel met zijn ervaring. Hij wisselt gemakkelijk tussen lage growls en hoge screams wat voor veel dynamiek zorgt. Ook opvallend is de basgitaar van bassist Jeff Hughell, die meer snaren te bespelen heeft dan de gitaristen. Met zijn zeven snaren brengt hij de eerste paar rijen aan het schudden.

MIN:
Tussen de nummers door zitten lange pauzes. Of dat door de nieuwe drummer komt of omdat de bandleden op adem moeten komen is de vraag. Het publiek maakt er in ieder geval geen probleem van.
 
CONCLUSIE: 
Wat goede energie kan doen met een  optreden is wel heel duidelijk. De band en het publiek voelen elkaar goed aan en dat is te zien op het podium, maar ook daar tegen over in de pit.
 
CIJFER:

8,5 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland