#DOA13: Regen stopt voor Rhapsody Of Fire #DOA13: Regen stopt voor Rhapsody Of Fire

Weergoden hebben het goed voor met Italiaanse band

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Tiffany Peters

#DOA13: Regen stopt voor Rhapsody Of Fire

Weergoden hebben het goed voor met Italiaanse band

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Tiffany Peters ,

Voordat Rhapsody Of Fire begint zijn we wel heel wat minuten verder dankzij technische problemen. De mensen die op tijd zijn staan daarom in de regen te wachten, maar dat mag de pret niet bedrukken. Er wordt al ver van te voren gezongen en een enkele enthousiasteling houdt dit het hele optreden vol.

CONCERT:
Rhapsody of Fire, Dokk'em Open Air, Large Rockhand Stage, zaterdag 22 juni

MUZIEK:
De Hollywood metal, of film score metal die Rhapsody Of Fire maakt is weer even net wat anders dan de power metal die we gewend zijn. Met klassieke invloeden en fantasylyrics zijn ze ook zeker anders, op een goede manier. Hun laatste release was het album Live-From Chaos To Eternity wat hun eerste dubbel live album is.

PLUS:
Zanger Fabio Lione weet het publiek goed op te zwepen en bij het nummer Triumpf or Agony zingt een groot deel dan ook mee. Het Italiaanse accent van Fabio klinkt warm door de speakers als hij het publiek toespreekt. Dankzij de vele energie bij Fabio en de rest van de band wordt het publiek nog enthousiaster gemaakt dan het al was. Ondanks technische problemen wordt er goed gespeeld en zuiver gezongen.

MIN:
Door technische problemen begint de band niet alleen veel later, het geluid is niet goed afgestemd. Voornamelijk in het begin is de zang slecht te horen. Gelukkig wordt dit al snel beter.
 

CONCLUSIE:
Lekkere Hollywood metal uit Italië en een spetterend optreden. Jammer van de problemen, maar het regen in ieder geval niet meer. 

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland