#DOA13: Vlijmscherp Peter Pan Speedrock geeft Dokk'em wat het wil #DOA13: Vlijmscherp Peter Pan Speedrock geeft Dokk'em wat het wil

Eindhovenaren ploegen weiland nog eens extra om

, Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA13: Vlijmscherp Peter Pan Speedrock geeft Dokk'em wat het wil

Eindhovenaren ploegen weiland nog eens extra om

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Minze Dijkstra ,

Je zou vooraf kunnen zeggen dat de mannen van Peter Pan Speedrock ietwat misplaatst zijn tussen al het zware metalgeweld. Maar zodra mascotte Dikke Dennis het podium opstapt om de band op zijn eigen manier te introduceren, is het publiek van Dokk'em Open Air al om. De felle moshpits zijn een feit. Peter Pan Speedrock geeft één van de beste optredens van het weekend. Punt.

CONCERT:
Peter Pan Speedrock, Dokk'em Open Air, Large Rockhand Stage, zaterdag 22 juni


MUZIEK:

Zonder twijfel één van de beste hardrockacts van Nederland. Peter Pan Speedrock staat sinds de oprichting in 1997 op elk groot festival. De snoeiharde rock 'n roll van de mannen uit Eindhoven, vergezeld door mascotte Dikke Dennis, staat garant voor een sterke show. Brak door met tweede album Rocketfuel en de laatste release stamt alweer uit 2010. Tijd voor nieuw werk? Eerst een dikke show op Dokk'em Open Air.

PLUS:
En die dikke show krijgt Dokk'em Open Air ook. Niet alleen dankzij de aanwezigheid van mascotte Dikke Dennis maar vooral door het ijzersterke spel van het Eindhovense trio. Peter Pan Speedrock houdt zich uitermate goed staande tussen alle "zware" metalbands en zorgt voor een zeer welkome afwisseling. Het trio heeft er duidelijk veel zin in. "Ik dacht dat jullie zo moe waren?", roept een bijna verbaasde Peter van Elderen. De felle moshpit (inclusief een vechtpartij hier en daar) geeft het Dokkumse weiland nog eens een extra behandeling. En uiteraard mag Dikke Dennis niet ontbreken aan het schouwspel. Microfoons worden weggekopt, bier wordt er zo snel mogelijk weggezopen en Dennis laat het publiek uit zijn hand eten. Puur machtsvertoon.
 

MIN:
Is er dan niks aan te merken op het optreden? Niet echt. Peter Pan Speedrock kan weinig fout doen bij het Dokk'em publiek. Alleen de nummers met een ietwat langzamer tempo worden minder gewaardeerd. De pit wil snelheid. 

CONCLUSIE: 
"Willen jullie ook nieuw werk horen? Nee? Dan gaan we gewoon verder met die oude shit!". Peter Pan Speedrock doet er niet moeilijk over en geeft het publiek van Dokk'em Open Air precies wat het wil. 

CIJFER:
9- 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland