#DOA13: Orange Goblin is stromende regen de baas #DOA13: Orange Goblin is stromende regen de baas

"Fuck the rain! It won't stop us!"

, Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Tiffany Peters

#DOA13: Orange Goblin is stromende regen de baas

"Fuck the rain! It won't stop us!"

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Tiffany Peters ,

De Britse stonermetalband Orange Goblin heeft nog maar een paar tonen ingezet of de regen komt al met bakken uit de hemel. De combinatie tussen het opzwepende gedrag van zanger Ben Ward en het strakke spel van de band verslaan de regenbuien echter volledig. Jammer genoeg houden de buien een deel van het publiek weg bij het Britse viertal. "Their loss" want Orange Goblin speelt een sterke set op Dokk'em Open Air.

CONCERT:
Orange Goblin, Dokk'em Open Air, Large Rockhand Stage, zaterdag 22 juni
 
MUZIEK:
De Britse stonermetalband Orange Goblin draait nu inmiddels al zo'n achtien jaar mee. Onder leiding van zanger Ben Ward deelden de Britten het podium met rockhelden Black Sabbath en Thin Lizzy. Vorig jaar bracht het viertal volgens eigen zeggen hun beste album tot nu toe uit. Met A Eulogy for the Damned touren de heren nu al een jaar over de hele wereld en ook Dokk'em Open Air mag niet ontbreken op de lijst.
 
PLUS:
Zodra Orange Goblin de eerste tonen inzet, komt de regen al met bakken uit de hemel. De band staat voor de moeilijke taak om de plensbui uit de gedachtes van het publiek te spelen maar slaagt daar met verve in. Ward eist meteen de aandacht op door het publiek continu op te zwepen. "Sorry. Because we're English, we brought the rain with us", roept de boomlange zanger het weiland over. De strakke, pompende stonermetal van de band verwijst de regen echter naar de achtergrond. Orange Goblin zet een ijzersterk optreden neer en geldt als een uitstekende opmaat naar het sterk bezette programma van de rest van de dag.
 
MIN:
Toch die regen. Het merendeel van de metalfans zoekt de warme tent op of geeft voorkeur aan een patatje onder een parasol. Jammer, want Orange Goblin verdient een groter publiek. 

CONCLUSIE:
Orange Goblin zet ondanks de stromende regen een ijzersterk optreden neer op de Dokkumse weide. De tegenvallende opkomst valt in ieder geval niet te wijten aan de vier Britten.
 
CIJFER:
8+
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland