#DOA13: Kikkergeluiden uit de tent met Inquisition #DOA13: Kikkergeluiden uit de tent met Inquisition

Black metal, maar net even anders

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Tiffany Peters

#DOA13: Kikkergeluiden uit de tent met Inquisition

Black metal, maar net even anders

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Tiffany Peters ,

Met demonische chants zou Inquisition prima tussen de black metal vallen, maar vanavond bewijzen ze weer dat dit genre helemaal niet eenzijdig is. Het maakt het publiek in ieder geval niet uit, iedereen is inmiddels goed opgewarmd en opgedroogd. Dragon kijkt lekker boos het publiek in en verdeelt zijn energie goed over het optreden. Wel jammer dat het gehele concert niet echt spectaculair was, want de band speelt wel goed en strak.

CONCERT:
Inquisition, Dokk'em Open Air, Large Realm Stage, vrijdag 21 juni

MUZIEK:
Sinds 1996 staan Dragon en Incubus met enkel twee man op het podium, maar dat valt er totaal niet van af te horen. Dit duo doet niet onder voor een volledige bezetting en dat merkt het publiek maar al te goed. Opvallend is de stem van vocalist Dragon, die als een ware kikvors klinkt. Niet de meest doorgaande black metal band, maar dat is ook te danken aan de neiging naar trash metal die ze ook hebben. Strakke riffs en grooves maken meer bandleden volkomen onnodig.

PLUS:
De energie wordt goed verdeeld en het spel is strak. Er wordt hier black metal beloofd en dat krijgt het publiek Dokk’em Open Air dan ook. 

MIN:
Een spectaculair optreden is het niet maar dat is dan misschien ook wel lastig te geven als je met zijn tweeën bent. De lage opkomst van het publiek speelt de heren ook parten. Dat had dat de band net dat stukje extra kunnen geven.
 
CONCLUSIE:
Ondanks de matige opkomst speelt Inquisition lekker, maar net dat stukje extra energie wordt wel gemist op het podium.
 

CIJFER:
6,5 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland