Friese Popprijs 2013 naar Willem de Vries

Omrop Fryslân diskjockey ontvangt prijs voor verdiensten binnen de Friese popscene

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Diskjockey Willem de Vries heeft de Friese Popprijs 2013 gewonnen. In een uitverkocht Poppodium Romein kreeg de programmamaker de prijs uitgereikt voor zijn werk bij Omrop Fryslân, waaronder het programma Noardewyn. Welcome to The Village kreeg de LC Publieksprijs voor de zeer geslaagde eerste editie van het festival. Ook The Future’s Dust en When We Are Wild vielen in de prijzen. De Friese Pop Awards waren dit jaar onderdeel van recordpoging Serious Record.

DJ Willem de Vries heeft de Friese Popprijs 2013 gewonnen. Op televisie- en radiozender Omrop Fryslân biedt De Vries al een aantal jaar Friese acts een podium in zijn programma Noardewyn. Daarmee levert de 45-jarige programmamaker een belangrijke bijdrage aan de Friese popscene. Andere genomineerden voor de Friese Popprijs waren conceptmaker en ontwerper Bouke Groen, Broken Brass Ensemble en zanger Johannes Rypma.

Festival Welcome to The Village kreeg de meeste stemmen voor de LC Publieksprijs. Organisator Sjoerd Bootsma roemde de vele vrijwilligers die het festival mede mogelijk gemaakt hebben en sprak de wens uit om het festival nog vele jaren door te zetten. De eerste editie van het festival was afgelopen zomer een groot succes. Komend jaar zal Welcome to The Village plaatsvinden op 18, 19 en 20 juli.

De Friesland Pop Talent Award is uitgereikt aan The Future’s Dust. Het jonge vijftal heeft er een zeer succesvol jaar op zitten, met hoogtepunten op Into The Great Wide Open en de release van debuut-EP Marrakech tijdens het Freeze Festival. When We Are Wild mocht de Klipkar + Clip Award ontvangen. De groep rond zanger Hille Stellingwerf ontving de prijs voor de videoclip van single ‘Scuse Me.

De Leeuwarder viermansformatie STANTON gaf tijdens de uitreiking zijn laatste optreden. Eerder maakte de band bekend te gaan stoppen. Opvallende afwezige was Daily Bread. De band stond aangegeven als headliner, maar werd om nog onbekende reden vervangen door de prijswinnende band When We Are Wild.