Friese Flitsen: week 35 Friese Flitsen: week 35

Kort popnieuws uit de provincie

, Redactie 3voor12/Friesland

Friese Flitsen: week 35

Kort popnieuws uit de provincie

Redactie 3voor12/Friesland ,

Via Twitter, Facebook en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12/Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over het nieuwe stonerfestival Into The Void, Yellow House 21 in de Sena Performers POPnl Award en de UITmarkt Leeuwarden.

Leeuwarden heeft er weer een nieuw festival bij. Op zondag 13 oktober zal in Poppodium Romein Into The Void plaatsvinden. Into The Void is een samenwerking tussen de organisatie van metalfestival Into The Grave en webzine Zware Metalen. Het kersverse festival richt zich volledig op genres als stoner, sludge en doom, een plan waarmee organisator Paul van Berlo al een tijdje rondliep.

Vastgelegd voor de eerste editie van Into The Void zijn onder meer het Amerikaanse The Midnight Ghost Train, het Zweedse New Keepers of the Water Towers en het Britse Cherry Choke. Ook een aantal landelijke bands als Night of the Lotus Eater, 44 Venom en Monomyth staan op het affiche. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Een kaartje voor Into The Void kost 10 euro en is verkrijgbaar via de website van Poppodium Romein of via www.gointothevoid.nl.

Folkpopband Yellow House 21 vertegenwoordigt morgenavond de provincie Friesland tijdens de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award. De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân in 2012 zal het in de Amsterdamse Melkweg opnemen tegen twaalf andere bands. De jury, bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia, boeken één of meerdere bands waarna de band met de meeste boekingen wint. De uiteindelijke winnaar gaat er vandoor met onder meer een tourpromotie en een bijdrage van 2500 voor het opnemen van een album. Wil je met Yellow House 21 mee naar Amsterdam? Neem dan even contact op met de band via hun website.  

Komende zondag staat de Leeuwarder binnenstad weer in het teken van de UITmarkt, de opening van het culturele seizoen in Leeuwarden. Dit jaar is door de organisatie een sterk muzikaal programma neergezet. Zo is de Britse band Will and the People binnengehaald als afsluiter. Op zondagavond zal de band, bekend van de hit Lion in the Morning Sun, om 21.00 uur optreden op het Gouverneursplein Romein Stage. Ook veel Fries talent zal dit jaar een optreden geven. Onder meer Sklero, Newsense Memory, Buffalo Roam en Wood & the Healers staan geprogrammeerd. 

Podium Asteriks gaat speciaal voor de UITmarkt letterlijk onder de grond. In de parkeergarage onder de Oldehoofsterkerkhof zullen de underground bands Death Rattle en Bismuth een optreden geven. Ook Leeuwarder DJ-collectief Nokturné maakt deel uit van Het Grote Asteriks Parkeergaragefeest. 

De volledige programmering van de UITmarkt Leeuwarden is hier te vinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland