Vier Friese bands in selectie Popronde 2013 Vier Friese bands in selectie Popronde 2013

Popronde dit jaar niet in Leeuwarden

, Niels Lahuis

Vier Friese bands in selectie Popronde 2013

Popronde dit jaar niet in Leeuwarden

Niels Lahuis ,

De Popronde heeft haar selectie voor 2013 bekend gemaakt. Ondanks een verhoging naar 120 deelnemers mogen dit jaar slechts vijf bands Friesland vertegenwoordigen in het reizende muziekfestival. The Future's Dust, When We Are Wild, Wonder en Hyperactief wisten door de selectieprocedure te komen. De Popronde 2013 zal dit jaar, na een gemeentelijk besluit, niet in Leeuwarden plaatsvinden.

Meer dan 1100 aanmeldingen waren er dit jaar voor de Popronde, Nederlands grootste reizende muziekfestival. Genoeg aanleiding voor de organisatie om de selectie te verhogen naar 120 veelbelovende artiesten. Ook dit jaar is het aantal Friese acts aan de lage kant. Waar vorig jaar Downbeat Maestros en The Cool Quest de Friese eer nog mochten verdedigen, zijn het nu The Future's Dust, When We Are Wild, WONDER en Hyperactief.

De Popronde vindt dit jaar plaats in 29 steden. Leeuwarden staat niet tussen de particerende steden. Eerder dit jaar werd door de Gemeente Leeuwarden besloten dat de Popronde geen doorgang zal vinden in de Friese hoofdstad.    

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland