Broken Brass Ensemble scoort internationale hit

Thrift Shop cover al 280.000 keer bekeken op YouTube

Karst Jaarsma ,

In Friesland zijn wij al geruime tijd fan van het Broken Brass Ensemble. Het besef dat de heren leuke dingen doen begint nu ook internationaal te groeien. Vorige week kwam de brassband met een cover van Thrift Shop, de hit van Macklemore & Ryan Lewis, op de proppen. Inmiddels loop de teller op YouTube maar door en was de video vandaag in het RTL Nieuws te zien.

Het Broken Brass Ensemble heeft een ware viral te pakken. Vorige week zette de brassband een cover van Thrift Shop online, de hit van Macklemore & Ryan Lewis. Op YouTube staat de teller inmiddels al op 280.000 terwijl op Dumpert de video al ruim 45.000 keer is bekeken. De Facebook pagina Awesome Videos heeft de cover van de achtkoppige band inmiddels ook opgepikt. Ook kreeg het Broken Brass Ensemble aandacht van het RTL Nieuws, 3FM en zelfs de Canadese nieuwszender CBC News. Inmiddels hebben de heren snel gehandeld en is Thrift Shop opgenomen in Kytopia, waar de band ook eerder al het nog te verschijnen debuutalbum opnamen. Vanaf zaterdag 13 april is de single verkrijgbaar.

De brassmuziek in New Orleans stijl heeft al de nodige hoeveelheid festivals op de planning staan. Zo valt het gezelschap onder andere op Bevrijdingsfestival Zwolle, Dauwpop, Welcome To The Village en Festival Mundial te aanschouwen. Hoe het verder gaat met de mogelijke internationale carrière van het Broken Brass Ensemble lees je uiteraard bij 3voor12/Friesland.