Vlotte babbels en veel energie bij Bombay Show Pig Vlotte babbels en veel energie bij Bombay Show Pig

The Silhouettes doen hun naam eer aan

, Tekst: Obe Alkema

Vlotte babbels en veel energie bij Bombay Show Pig

The Silhouettes doen hun naam eer aan

Tekst: Obe Alkema ,

Van uitstel komt meer dan eens afstel. Gelukkig geldt dat in het geval van Podium Asteriks niet. Afgelopen vrijdag speelde Bombay Show Pig de verlate show tot in de puntjes. Begin januari werd bekend dat het optreden van de band niet door kon gaan vanwege een asbestprobleem. Ruim twee maanden later wordt het geduld van het publiek ruimschoots beloond.

Vanwege omstandigheden kon uw recensent niet bij de eerste support act aanwezig zijn: The Gust. Op hun Facebook-pagina valt te lezen dat het debuutalbum bijna klaar is. Van The Gust zul je binnenkort dus veel meer gaan horen.

Er is nog een support act: The Silhouettes. Deze band uit Amsterdam omschrijft zijn muziek als ‘surfpop’ met invloeden van The Beach Boys en The Beatles. Toch klinkt hun muziek vanavond niet zo. Het muzikale gedeelte was goed: een leuke combinatie tussen percussie, toetsen en gitaren, maar niet meer dan dat. Gitarist Ben en toetsenist Mira nemen de zang ook nog voor hun rekening, alleen daar is niet echt een goede balans in te vinden. Het voelt niet speciaal, het klinkt hier en daar flets en vooral Mira’s zang is soms schril te noemen. Het is braaf en degelijk, terwijl je op een avond met Bombay Show Pig verwacht dat er flink gerockt gaat worden. Aan het eind van de lange set lijkt de groep wat te ontdooien, maar het is al te laat. The Silhouettes doen hun naam eer aan: ze zijn niet meer dan silhouetten.

Spanning komt er wel bij Bombay Show Pig. Linda van Leeuwen op de drums en Mathias Janmaat bespeelt de gitaar. Vanaf het openingsnummer spat de energie van het duo af en is de zaal meteen mee. De nummers van het album Vulture/Provider zijn dansbaar en liggen goed in het gehoor. Vooral liedjes als Sancho Panza en Shackles and Chains imponeren tijdens de set. Daarbij komt ook nog eens dat het duo veel interactie heeft met het publiek over onder andere een onbeantwoorde liefde. Het publiek gaat graag mee met de vlotte babbels van Linda en Mathias.

Een van hun nieuwste nummers klinkt elektronischer dan die van hun debuutalbum, dus er staat ons veel moois te wachten. Daarbij coveren ze een nummer van Beck en Jefferson Airplane (Somebody to Love), wat ze heel goed doen, volledig in de stijl van Bombay Show Pig. De set wordt afgesloten met Start / Rewind, dat ze prachtig uitrekken van een minutenlang spel van snelle gitaar- en drumpartijen tot langzame, bedarende momenten.

Dan is het alweer voorbij. Alle punten voor Bombay Show Pig voor een gebalanceerde doch ruige show. Het was hard, verdomde hard. Eveneens alle punten voor Asteriks om dit concert twee maanden later toch nog door te laten gaan, want dit is een van de beste bladzijden in hun plakboek.

---

Gezien: Bombay Show Pig + The Silhouettes + The Gust
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 5 april 2013
Opkomst: halve zaal

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland