Hyperactief maakt naam waar in Romein Hyperactief maakt naam waar in Romein

‘Wanneer wij hyper roepen, roepen jullie actief!’

, Tekst: Emila Sarboland

Hyperactief maakt naam waar in Romein

‘Wanneer wij hyper roepen, roepen jullie actief!’

Tekst: Emila Sarboland ,

Poppodium Romein had vele hiphopliefhebbers helemaal te pakken toen bleek dat de jonge hiphopsensatie Hyperactief, zelf afkomstig uit het hoge Noorden, zou komen optreden. De band presenteerde er donderdagavond het debuutalbum Stoer Doen & Lief Lachen. Hyperactief bestaat uit drie creatieve geesten die al meer dan veertig shows hebben gegeven en o.a. in de voorprogramma’s van Kraantje Pappie, Keizer en Mr Polska stonden.

Bij binnenkomst was de sfeer meteen al goed. Terwijl Hyperactief zich gereedmaakte, draaide het hiphop-duo RB x BA vette platen die het publiek (na wat aftasten) al aardig aan het dansen brachten. Hoewel de opkomst in het begin wat tegenviel, stroomden de fans binnen naarmate het tijd werd voor het optreden van de band. Tegen de tijd dat Vince Michaels plaats nam achter zijn befaamde draaitafel, begonnen Raplica en Max-A-Million vast aan een interactief vragenspel om het publiek direct bij hun show te betrekken. Er hing een chille, gemoedelijke sfeer toen het drietal losbarstte in een rap. Het was te merken dat Poppodium Romein extra aandacht had besteed aan de kwaliteit van het geluid, want de harde beats klonken nog ver door.

De set was spraakmakend doordat Hyperactief vakkundig afwisselde tussen songs en interactie met het publiek. Aan entertainment was er dan ook zeker geen gebrek: tijdens de nummers Stoer Doen & Lief Lachen, Funky Ding en Schaduw kregen de mannen een groot deel van het publiek zover mee te doen met elke jump en dancemove. Dat enorme enthousiasme, gecombineerd met de creativiteit van de bandleden, zorgt ervoor dat een show van Hyperactief voor een breed publiek toegankelijk is.

Naarmate de avond vorderde, bleek maar weer dat Hyperactief zijn naam moeiteloos eer aandoet. "Wanneer wij hyper roepen, roepen jullie actief!” spoorden Raplica en Max-A-Million de fans aan. Met succes: het publiek schreeuwde op volle kracht mee terwijl er flink op en neer werd gesprongen. En net wanneer iedereen dacht dat dit wel het hoogtepunt moest zijn, kwam de band met het nieuws dat er twee shirts het publiek in zouden worden gegooid. Een van de fans bewees een ware aanbidder te zijn door half kruipend op het shirt te duiken en het snel op te pakken.

Die constante interactie met het publiek zorgde voor een energiek en dynamisch geheel. De band kreeg de zaal steeds mee in hun gekte. Dat maakte het optreden van Hyperactief tot een vat vol vuurwerk: kleurrijk, energiek en explosief.

---

Gezien: Hyperactief + RB x BA
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: donderdag 4 april 2013
Opkomst: gezellig druk

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland