De ongepubliceerde sessies van MadNes 2013

2013 was te mooi voor lijstjes, daarom geven we jullie iets nieuws

Het is winter en hier op de redactie houden we eigenlijk meer van zomer. Ook is het bijna 2014, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op 2013. Normaliter een moment om met een hele zooi aan lijstjes te gaan strooien, maar voor ons meer een moment om alvast te gaan mijmeren over al dat moois dat nog gaat komen. Om toch nog een beetje terug te blikken gaan we terug naar het MadNes festival. Niet om nogmaals op te sommen wat al bekend is, maar om jullie iets te laten zien dat het witte doek nog niet heeft gehaald.

Tijdens MadNes scheen er een nieuw licht op Ameland. Niet alleen was het de zonnigste periode van de hele zomer, ook was het leven er makkelijk.  We volgen Australiër Nick Balcombe terwijl hij ons verteld wat zijn leven zoal inhoudt: in de Nederlandse zomer hier het land een beetje doorreizen en in de Australische zomer exact hetzelfde, maar dan aan de andere kant van de wereld. Op MadNes speelt hij een RANDOM sessie in een mini-reuzenrad, midden op het festivalterrein. 


Dan, terwijl we bovenin hetzelfde mini-reuzenrad zitten voor een extra rondje, horen we de klanken van Convoi Exceptional. Vlak voor ons geven de heren een pop-up show weg waarvan elk festival er minimaal één moet hebben. Ook dat kunnen we niet laten liggen. Onze boot terug naar de vaste wal vertrekt over amper 45 minuten, maar we zijn er nu toch.