Friese Flitsen: week 36

Kort popnieuws uit de provincie

Redactie 3voor12 Friesland ,

Via Twitter, Facebook en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over HET VATICAAN, Ska3 en Pioneers of Love.

HET VATICAAN brengt tribute aan De Kast
De stonerrockers van HET VATICAAN gaan een speciaal eerbetoon brengen aan De Kast op het aanstaande Freeze Festival. Op 22 september zullen de vijf heren in De Harmonie hun liefde voor de muziek van Syb van der Ploeg en zijn bandmakkers hoorbaar maken. "We raakten geboeid door de wijze waarop ze massa’s mensen voor het podium weten te krijgen met existentialistische pareltjes die eenieder recht in het hard weet te raken. Zo’n band willen wij ook zijn", aldus frontman Douwe Dijkstra.

Met die existentialistische pareltjes doelt Dijkstra op nummers als Als ik vliegen kon en De Ware. "Maar toen ik jou hier zag was ik meteen verkocht. En ik zal eerlijk zijn: ik heb m'n hele leven lang naar jou gezocht". Veel bands durfen regels als deze niet te gebruiken omdat het te cliché zou zijn, maar De Kast doet het toch en dat getuigt van lef wat wij als band erg waarderen."
HET VATICAAN belooft de nummers van De Kast op geheel wijze over te brengen op het publiek op Freeze.

Ska3 heeft roze bodywarmer over!
Leeuwarder band Ska3 is per direct op zoek naar een nieuwe gitarist. De band, natuurlijk bekend van de hits Kutjesdag en Oma's in de Shop, verwelkomt elke geïnteresseerde contact op te nemen. Maar let op, "De vorige was baas dus de lat ligt hoog", aldus Ska3.
Dus heb jij thuis nog een roze bodywarmer liggen èn een gitaar? Stuur dan een mailtje naar ska3music@gmail.com.

Fotomanifestatie Op Komst in Leeuwarder binnenstad
Op maandag 17 september start in Leeuwarden de fotomanifestatie Op Komst. Verspreid over de binnenstad exposeert jong Fries talent zesentwintig foto's langs een speciale wandelroute. 3voor12 Frieslands Erikjan Koopmans, Dirk van der Vaart en Ruben van Vliet volgden het afgelopen jaar elk een opkomende act uit het Noorden.
Pioneers of Love, Kraantje Pappie en A Silent Express boden de drie fotografen een unieke blik in het hectische leven van de aanstormende muzikant.
De initiatiefnemers van Op Komst worden tijdens het project ondersteunt door De Popfabryk, het Friese productiehuis voor popcultuur.

Pioneers of Love weer compleet
Nadat vorige week Freek van der Heide bekend maakte te stoppen als gitarist van Pioneers of Love, brengt de band nu naar buiten dat de nieuwe gitarist inmiddels is gevonden. Jelmer Haringsma, voormalig lid van De Basis, werd door middel van een kort bericht en passende foto door de band bekend gemaakt als nieuwe gitarist. Op 15 september zal Freek z'n laatste optreden geven op het Joppop Festival in Oosterwolde waarna Haringsma de gitaar overneemt.