Nieuw Zaailand organiseert feestelijke opening

Optredens van o.a. Handsome Poets, Pioneers of Love, The New Shining en Kyteman Orchestra

Redactie 3voor12/Friesland ,

Het Wilhelminaplein en omgeving, beter bekend als het Zaailand, is de afgelopen jaren flink op de schop genomen. Het Nieuwe Zaailand moet het stralende middelpunt worden van de historische binnenstad van Leeuwarden. Om die positie te benadrukken vindt er komend weekend een feestelijke opening plaats met optredens van o.a. Handsome Poets, The New Shining, Pioneers of Love en The Kyteman Orchestra. 3Voor12/Friesland zet een aantal muzikale acts voor je op een rijtje.

Donderdag 27 september
De aftrap van het festival vindt plaats op donderdag 27 september. Onder de naam 'School Projects' worden er tussen 19:00 en 20:00 uur optredens verzorgd door Reina Rodina (Minerva Academie voor Popcultuur) en Lysbeth Munniksma (D'Drive).

Vrijdag 28 september
Vrijdag staat in het teken van de internationale cultuur: alle winnaars van de verschillende edities van Liet International verzorgen vanaf 16:00 uur een optreden op het Nieuwe Zaailand. Om 23:00 uur speelt afsluiter Mala Vita een levendige mix van balkan, reggea, ska, punk en latin.

Zaterdag 29 september
In de middag presenteert poppodium Romein het project 'Straight up Hiphop', een format waarmee het podium aanstormend Fries hiphoptalent een kans wil geven.