3voor12Friesland trapt clubseizoen af met LeLe en Garments

Lokale én nationale toppers op gratis feest in Poppodium Romein

Tekst: 3voor12Friesland ,

Aan het begin van het nieuwe clubseizoen trakteert poppodium Romein in Leeuwarden traditiegetrouw op een weekend vol gratis optredens. Net als vorig jaar hebben wij van 3voor12Friesland samen met Romein de krachten gebundeld om van de vrijdagavond een onvergetelijk feest te maken. Voor vrijdag 14 september hebben we maar liefst acht acts uitgenodigd: Le Le, Garments, Smack The Apple, Brückenbauer, The Flying Trashcans, Souldaten, Buffalo Roam en Alligator Running Shoes. Wees op tijd, gratis is gratis en vol is vol!

Het Amsterdamse trio Le Le brengt een verrassende mix van elektropop en tig andere genres. Gezongen in het Frans, Duits, Engels en Nederlands door de ‘crooner’ van dienst, Serge Faberyayo, ook wel bekend als P. Fabergé van de Jeugd van Tegenwoordig. Hij vormt Le Le met Piet Parra en de (van oorsprong Friese) producer Rimer London. Het aanstekelijke 'Skinny jeans' bezorgde Le Le al een leuke hit, maar ook de nieuwe songs op het pas verschenen album 'Party Time' zorgen voor een gigantisch feest.

Als Monstertux hebben de leden van Garments alle podia van nederland bespeeld. Monstertux werd uitgeroepen tot beste indierockband van Nederland én beste live-act van Friesland. Ze openden voor Marillion en The Answer, deden clubtours en speelden menig zomerfestival plat. Nu, krap 3 jaar later, is de band terug met een nieuwe naam en met nieuwe muziek, maar zeker niet minder indrukwekkend. 

De jonge driemansformatie Smack the Apple speelt harde, energieke shows vol gewaagde rock ’n roll. Smack the Apple weet iedere zaal volledig uit z’n plaat te laten gaan en doet rockliefhebbend Friesland steeds weer zijn vingers aflikken. Brückenbauer fan De Jouwer speelt bevlogen indiepopliedjes met jazzy catchy hooks, gloedvolle zang en een enorm strakke ritmesectie. Afgelopen juni, in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2012 in Romein, sleepte zanger Bert nog de prijs voor beste zanger in de wacht.

The Flying Trashcans mengt rock, psychedelica en jazz-fusion invloeden tot één explosieve cocktail, daarbij gebruik makend van een arsenaal aan bulderend slagwerk, scheurende gitaren, soulvolle saxofoon en krijsende orgels. Hiphopcrew Souldaten daarentegen brengt jaren negentig boombap met een soulvolle vibe: dikke beats, pompende basses, een strakke flow en soulvolle jaren ’70 samples.

Buffalo Roam is een vrij nieuwe act, maar bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten. Deze heren, die we kennen van bands als The Montanas en New Killer Stars, maken scheurende gitaarrock met beukende drums, stuwende bas, grommende gitaren en een topping van rauwe vocalen. Nieuw is ook de formatie Alligator Running Shoes. In deze band spelen ambitieuze studenten van verschillende Leeuwarder opleidingen: oldschool funkmuziek in een modern jasje. 

---

3voor12Friesland & Poppodium Romein presenteren: Le Le, Garments, Smack The Apple, Brückenbauer, The Flying Trashcans, Souldaten, Buffalo Roam en Alligator Running Shoes
http://www.facebook.com/events/128287330651131/
Wanneer: Vrijdag 14 september 2012
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Aanvang: 19.30 uur
Entree: Gratis (vol is vol)

Afterparty
Na afloop van de seizoensopening in Romein is de nacht nog jong. We gaan daarom ook nog even door in Rock-It met een officiële Afterparty! Hier zullen bandleden van Smack the Apple plaatjes draaien, zal BlackboxRed een volledige DJ-set neerzetten en zullen er nog meer verassingen bij komen. Houd het evenement in de gaten! Ook hier geldt natuurlijk: gratis is gratis en vol is vol. 
http://www.facebook.com/events/470685939621747/